Nieuws

Stap voor stap naar robotisering

De industrie automatiseert en digitaliseert. Vooral robotisering wint aan belang bij mkb-metaal. Toch is het niet altijd voor ieder metaalbedrijf even nuttig om deze trends te omarmen, zegt Jo van de Put van Teqnow in vakblad Metaal Magazine.

“Robotisering is pas waardevol als het past binnen de bedrijfsstrategie en als aan meerdere randvoorwaarden wordt voldaan”, stelt Van de Put. In het vakbladartikel legt Van de Put uit hoe metaalbewerkende bedrijven op dit terrein stapsgewijs de juiste beslissingen kunnen nemen.

‘Juiste keuzes maken’

“Veel bedrijven zien een trend en schaffen een industriële robot aan zonder voldoende na te gaan of deze voldoet aan de verwachtingen”, zegt hij. Het stappenplan dat hij deelt in Metaal Magazine kan helpen om de juiste keuzes te maken. “En een keuze om niet te robotiseren, is ook een keuze.”

Van de Put stelt onder meer dat metaalondernemers eerst goed moeten weten wat ze willen. “Leveranciers hebben hun eigen doelstellingen en willen mogelijk een oplossing verkopen die niet 100% aansluit op de behoefte van hun klant.”

“Soms zie ik in een aanbod van een leverancier dat de behoefte om op langere termijn een tweede robot aan te kopen al is ingebakken in de oplossing die ze voorstellen.”

‘Goed vooronderzoek’

“Door een eerste robotoplossing net wat anders te ontwerpen, kan de behoefte om op korte termijn een tweede robot aan te schaffen, worden uitgesteld” stelt Van de Put. “Wees kritisch en doe een goed vooronderzoek zodat je weet wat je als bedrijf nodig hebt.”

Stappenplan

Bekijk het volledige stappenplan in de nieuwe Metaal Magazine (nummer 4, mei 2019).
Nog geen abonnee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven