Soraluce verbetert met DAS dynamische stabiliteit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Soraluce verbetert met DAS dynamische stabiliteit

Freesdemonstratie van Soraluce op de EMO Milano 2015 (foto: Tim Wentink)

Op de EMO Milano 2015 heeft Soraluce, een bedrijf van de Danobat Groep, twee nieuwe modellen voorgesteld: het frees- en kottercentrum FXR en de multifunctionele draai-, frees- en slijpmachine FMT. Beide machines waren voorzien van de DAS-systeem (Dynamics Active Stabilizer). Dit systeem dat voor een patent is aangemeld verbetert de dynamische stabiliteit van een machine.

Bimatec Soraluce heeft in een Duitstalig persbericht een uitvoerige nabeschouwing gemaakt van de nieuwe machines op de EMO Milano 2015. Dat persbericht hebben we als bijlage hieronder bijgevoegd:

Het DAS-systeem is gezamenlijk ontwikkeld door Soraluce en het onderzoeksinstituut IK4-Deko en is getest in het Duitse technologiecentrum van Bimatec Soraluce in Limburg.  Met behulp van sensoren worden de verspaningstrillingen en de eigen trillingen van de hoofdspil gemeten. Vervolgens leggen twee ingebouwde actuatoren over deze trillingen een trilling in  tegenfase op die de trillingseffecten van het proces elimineren. Dit werkt in het frequentiegebied van 20 Hz tot 100 Hz.  Volgens Soraluce werkt dit systeem over het gehele bereik van de machine en ook als de ram van het bewerkingscentrum maximaal verplaatst is ten opzichte van de geleiding. Het voorkomen van trillingen reduceert gereedschapslijtage en verbetert de freesresultaten. De beide video´s hieronder informeren over het nieuws van Soraluce en het DAS-systeem.

De nieuwe Soraluce FXR (foto's: Soraluce)
Een nieuwe Soraluce FXR (foto’s: Soraluce).  In ons land wordt Soraluce vertegenwoordigd door Laagland uit Capelle aan den IJssel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven