Nieuws

‘Software noodzaak in efficiënte productie’

Steeds meer individuele producten tegen concurrerende prijzen en steeds kleinere seriegroottes met hoge kwaliteitseisen. Om als metaalbewerkend bedrijf te voldoen aan deze 2 bepalende productietrends is een zeer efficiënte productietechnologie essentieel. Hiervoor zijn onder meer krachtige softwaresystemen nodig. De Metav Websessies in oktober gaan specifiek in op software.

Behalve software zorgen uitgebreide digitalisering, netwerken en methoden als kunstmatige intelligentie voor een constante uitbreiding van de IT-infrastructuur.

“Welke kansen vloeien hier uit voort, wat is nieuw in de markt en welke aanbieders kunnen op dit vlak leveren? Dat zal worden gedemonstreerd tijdens de Software themadagen”, vertelt Stephanie Simon, trade fairs project officer bij de VDW en organisator van het evenement.

De METAV Websessies worden exclusief ingevuld door exposanten van Metav reloaded. Dit is de uitgestelde Metav 2020, die nu plaatsvindt van 23 tot 26 maart 2021.

Belangstelling

Softwarefabrikanten zijn goed voor een tiende van alle Metav 2020 reloaded exposanten. Dit toont het belang aan van software in de productietechniek. 11 van hen zullen hun oplossingen (in het Duits) presenteren op de Software themadagen.

Het gaat om DPS Software, DP Technology Germany, IFP Software | oee.cloud, Mastercam, Mecadat, Open Mind Technologies, PSI Automotive & lndustry, SolidCAM, Tebis Technische Informationssysteme, vectorcam en VK Sapp – Visual Knowledge Share.

Efficiënter in werkvoorbereiding

De meeste presentaties zullen gaan over een efficiëntere werkvoorbereiding, in het bijzonder met behulp van CAD/CAM-systemen, en programmeerondersteuning voor het snel en foutloos instellen en binnenhalen in de machines.

Om steeds gemakkelijker, sneller en nauwkeuriger van het CAD-model of de ontwerptekening naar het afgewerkte onderdeel te komen, zijn deze systemen en hun naadloze integratie in het IT-landschap van de medewerker aan de machine onontbeerlijk.

Ondertussen vindt ook kunstmatige intelligentie (AI) zijn weg naar deze omgeving. Dit om het programmeren te automatiseren en de overdracht van programma’s naar de machine te vergemakkelijken, indien mogelijk zonder enige nabewerking.

Optimalisatie

Deze optimalisatie van de machineprestaties leidt tot kortere cyclustijden en een langere levensduur van het gereedschap. Uiteindelijk leidt dit tot een aanzienlijke verbetering van het effectieve machinegebruik.

Andere presentaties gaan over het vergroten van het netwerk, waarbij ook rekening wordt gehouden met de werknemer aan de machine, en de eenvoudige introductie van MES-oplossingen, met name voor kleinere bedrijven.

Voor wie?

De Software themadagen richten zich op klanten en gebruikers uit de automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, machinebouw en gereedschaps- en matrijzenbouw. Elke presentatie duurt 30 minuten, gevolgd door een 15 minuten durende chat waarin de deelnemers hun vragen kunnen stellen en met de spreker kunnen discussiëren.

Oorspronkelijk was er maar 1 dag gepland maar door de belangstelling en de verscheidenheid aan onderwerpen, is dit uitgebreid naar 2 dagen, geeft Simon aan. Deze Software themadagen worden online gehouden op 6 en 7 oktober.

Metav Websessions software

Bekijk het programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven