SLM combineert smeden én selective laser melting • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

SLM combineert smeden én selective laser melting

Onder het metaal dat door middel van smeden is vervaardigd, boven het opgroeide deel met de inwendige kanalen (foto: Reinold Tomberg)

SLM Solutions heeft tijdens de vakbeurs Formnext 2015 in Frankfurt (D) een bijzonder metalen werkstuk geëxposeerd: een smeeddeel van Edelstahl Rosswag waarop door middel van additive manufacturing complexe, schoepvormige vormen zijn opgegroeid met inwendige kanalen.

Het grote voordeel van het opgroeien van de impeller-achtige vorm is dat de kanalen in de schoepdelen zodanig aangebracht kunnen worden dat op de grenslaag tussen schoepvorm en het medium natuurkundige verschijnselen als turbulentie en/of temperatuurbeïnvloeding mogelijk. In vergelijking met bijvoorbeeld eroderen van dergelijke kanalen is natuurlijk bij additive manufacturing een grote vormvrijheid mogelijk.  Lees hieronder meer in het Duitstalige toepassingsbericht van SLM Solutions:

Voorbeeld van een werkstuk door SLM Solutions opgegroeid (foto: SLM Solution)
Voorbeeld van een werkstuk door SLM Solutions opgegroeid (foto: SLM Solution)

Voorbeelden AM van SLM Solutions

Tijdens de Formnext heeft SLM Solutions een aantal foto’s vrijgegeven (zie ook hierboven) van metalen delen die door middel van selective laser melting (SLM) vervaardigd zijn. Bekijk hier de 23 foto’s.  Ekzo in Overijse in België brengt de AM-machines van SLM Solutions op de Benelux markt.

Bekijk hieronder ook een video van SLM Solutions:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven