Slanke hydraulische toolhouder met cool-flow • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Slanke hydraulische toolhouder met cool-flow

Met cool-flow wordt de koelmiddelstraal rechtstreeks naar het gereedschap geleid via de slanke precisie-gereedschapshouder. (foto: Schunk).

Schunk lanceert slanke hydraulische gereedschapshouders nu met cool-flow-technologie. Deze maken een zeer effectieve koeling door de gereedschapsopname mogelijk en zorgen voor een optimale spaanafvoer.

De slanke hydraulische gereedschapshouder Tendo Slim 4ax werd ruim 3 jaar geleden geïntroduceerd.

“De precisieopname en de buitengeometrie zijn gelijk aan de warmtekrimphouders conform DIN 69882-8 en hebben daarnaast de overtuigende kwaliteiten van Schunk voor de hydraulische gereedschapshouders.”

Nu is dus een variant met cool-flow op de markt gebracht.

Optimaliseert spanenafvoer

De Tendo Slim 4ax cool-flow-technologie belooft vooral voordelen bij het bewerken van staal en aluminium. Maar ook bij kunststof biedt deze technologie voordelen. De koelmiddel-of persluchtstraal is altijd optimaal aangepast aan het snijproces, ongeacht de ongeklemde lengte.

In tegenstelling tot warmtekrimphouders, kaatst de straal bij lange uitspanning niet aan de gereedschapsschacht terug, maar bereikt deze de volledige lengte langs de gereedschapsmantel tot aan de snijkant.

Dit komt de koeling van het snijvlak ten goede, zegt Schunk. Spanen worden beter verwijderd en het totale proces wordt efficiënter.

Pilottoepassingen laten volgens het bedrijf zien dat “de trillingsdempende montage met cool-flow-technologie vooral loont bij het voorfrezen, semi nafrezen en nafrezen, wat resulteert in uitstekende oppervlaktekwaliteiten”.

Bovendien worden de nabewerkingen gereduceerd en dalen de gereedschapskosten, aldus Schunk.

Plug & Work

In tegenstelling tot warmtekrimphouders kan de Tendo Slim 4ax naadloos worden geïntegreerd in het hydraulische gereedschapsprogramma van Schunk.  Zelfs krappe vorm- en positietoleranties kunnen nauwkeurig in acht worden genomen, stelt het bedrijf.

“Net als alle Schunk Tendo hydraulische gereedschapshouders overtuigt de Tendo Slim 4ax ook met de perfecte demping van trillingen en het verwisselen van gereedschap in slechts enkele seconden met behulp van een inbussleutel. Investeringen in dure randapparatuur zijn niet nodig.”

Lengtes en diameters

De slanke opstelling met cool-flowtechnologie is verkrijgbaar in de lengtes 90 mm en 120 mm voor de interface HSK-A63 met een diameter van ø 6 mm tot ø 32 mm en voor SK 40 met een diameter van ø 6 mm tot ø 32 mm.

Verdere interfaces zoals de BT 40 en lengtevarianten met 160 mm zitten nog in de planning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven