Schunk-klem instapper naar automatisering • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schunk-klem instapper naar automatisering

Steeds meer bewerkingsmachines worden geautomatiseerd belanden en ontladen. Dat heeft ook gevolgen voor klemsystemen. Schunk komt met een onderhoudsarme, pneumatisch bediende klem als eerste stap naar automatisering.

De Schunk Tandem PGS3-LH 100 is, volgens Schunk, ideaal voor bedrijven die willen starten met automatisering of voor ondernemers die extra op prijzen letten. Zij zoeken vooral naar aantrekkelijke geprijsde én efficiënte componenten voor procesautomatisering.

Schunk geeft aan al enkele kostenefficiënte oplossingen in huis te hebben voor de handling van onderdelen. Het gaat om het Lean Automation programma en het Plug & Work-portfolio voor cobots van Schunk.

Nu breidt de specialist in grijpsystemen en spantechniek zijn assortiment stationaire werkstukopspanning uit met de Schunk Tandem PGS3-LH 100.

Direct te monteren

Deze pneumatisch bediende klem kan via een geïntegreerde flens direct worden gemonteerd op machinetafels, deelapparaten of op Schunk Vero-S NSL3 150-klemstations van bewerkingscentra.

Het uiterst compacte ontwerp en de vierkante vorm zorgen voor optimale toegankelijkheid en een aanzienlijke slag van 6 mm per klem.

Met een klemkracht van 4.500 N en een rondloopnauwkeurigheid van 0,02 mm is de Tandem PGS3 bijzonder geschikt voor basistoepassingen in de aluminium- en kunststofverwerking.

Spaanafstotend

Het klemblok heeft een spaanafstotend ontwerp, oppervlaktebehandelde componenten in de krachtstroom en lange basisbekgeleiders die voorkomen dat de klembekken onder belasting knikken.

De Tandem PGS3-LH 100 kan worden uitgerust met alle standaard bovenbekken met tand en groef (KTR, KTR-H) van Schunk’s assortiment spanklauwen.

Dankzij laterale luchtaansluitingen en ingebouwde spievertanding aan de onderzijde is de klem geschikt voor onmiddellijke installatie in elke bewerkingsmachine.

Startpakket

De Schunk Tandem PGS3-LH 100-klem is verkrijgbaar als startpakket met basisplaat voor directe montage op machinetafels, deelapparaten of Schunk Vero-S NSL3 150-klemstations.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven