Sandvik neemt Cambrio (CAM-software) over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sandvik neemt Cambrio (CAM-software) over

Sandvik heeft een overeenkomst getekend met Battery Ventures voor de overname van het Amerikaanse Cambrio. Dit bedrijf heeft een portfolio in CAD/CAM-software voor productie-industrieën zoals automotive, transport, energie, medisch en lucht- en ruimtevaart. Het productportfolio omvat GibbsCAM voor productiefrees-, draai- en freesbewerkingen, Cimatron voor het ontwerpen en vervaardigen van matrijzen en mallen, en SigmaNest voor plaatbewerking.

“Cambrio zal een verbreed klantenaanbod mogelijk maken, dat meer van de totale productiewaardeketen bestrijkt,” zegt Stefan Widing, president en CEO van Sandvik.

Het is in lijn met de strategische focus van Sandvik om organisch en via overnames te groeien, met speciale aandacht voor industriële software dicht bij componentenfabricage, industriële metrologie- en additive manufacturing oplossingen.

‘Strategische ambitie’

Sandvik’s strategische ambitie is om klanten te voorzien van software-oplossingen die automatisering van de volledige productiewaardeketen van componenten mogelijk maken – van ontwerp en planning tot voorbereiding, productie en verificatie.

CAM speelt een vitale rol in het digitale fabricageproces en creëert een aanbod van geautomatiseerde oplossingen van ontwerp tot machinale bewerking.

‘Belangrijke positie in CAM’

Door de overname van Cambrio verwerft Sandvik een belangrijke positie in de CAM-markt bij werktuigbouw, algemene verspaning en plaatbewerking. Het is een aanvulling op het bestaande klantenaanbod in Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

“Met de toevoeging van Cambrio’s productaanbod, zullen we in staat zijn om onze klanten te helpen om de productiviteit verder te verhogen in de bredere waardeketen”, zegt Mathias Johansson, president van de Design & Planning Automation divisie binnen Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

Komt in divisie Design & Planning Automation

Cambrio heeft het hoofdkantoor in het Amerikaanse Ohio. Het bedrijf telt 375 werknemers en haalde in 2020 een omzet van ongeveer 628 miljoen Zweedse kronen (bijna 68 miljoen euro). Het bedrijf zal worden opgenomen als een business unit in de Design & Planning Automation divisie binnen Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

“Wij zijn verheugd toe te treden tot de Sandvik familie”, zegt Robbie Payne, CEO van Cambrio, “en kijken uit naar de voortzetting van onze missie om krachtige software-oplossingen te leveren die onze klanten in staat stellen succesvol te zijn. “

‘Juiste thuisbasis’

“Bij Battery Ventures zijn we al lang enthousiast over de CAD/CAM markt, en we hebben met veel plezier samengewerkt met het Cambrio team om het bedrijf te laten groeien”, zegt Morad Elhafed, general partner van Battery Ventures.

“Wij geloven dat Sandvik de juiste thuisbasis is voor dit bedrijf en zijn enthousiast om te zien hoe Cambrio’s technologie zich blijft ontwikkelen en haar klanten blijft bedienen in de toekomst.”

De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 worden afgesloten en is onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen van toezichthouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven