Nieuws

Robotcel bij Hermle op Techni-Show

De robotcel RS2, verbonden met een standaard vijfassig bewerkingcentrum C30 en een magazijn als productopslag, wordt tijdens de Techni-Show in hal 12 gedemonstreerd op de stand van Hermle Nederland uit Venlo. De robotcel RS2 is als platform ontwikkeld en wordt als een complete unit voor het bewerkingscentrum geplaatst.

Door middel van een deursysteem is de cel van Hermle beveiligd. Hiermee geschiedt ook de vrijgave. Het is mogelijk om zowel de robotcel RS2 als de machine handmatig te bedienen, zonder de automatische afloop te onderbreken. Het systeem is leverbaar met verschillende opslagsystemen, met verschillende groottes voor werkstukken en pallets.

 Robotcel Hermle Techni-Show

De zesassige industrierobot in de robotcel van Hermle heeft een transportmassa tot maximaal 270 kg (foto: Hermle)

 

Verschillende werkstukken

Als combinatie uitgevoerd, kunnen er in één cel verschillende palletgroottes en dus ook verschillende werkstukken direct met behulp van een grijpersysteem be- en ontladen worden. Dit maakt het volgens Hermle mogelijk om hoogst flexibel te zijn in onderdelenspectrum, een hoge inschakelduur van de hoofdspil, en een optimale belasting in drieploegendienst en over het weekend voor manarme en manloze bewerkingen. 

 

Voordelen

Als gebruikersvoordelen somt Hermle op:  volautomatische belading (zowel voor flexibele pallethandling als voor een directe handling van de werkstukken), 24/7 inzetbaar, geïntegreerde software voor een flexibele orderverwerking, be- en ontladen over de rustplaats tijdens het productieproces, klantspecifieke werkstuk- en palletopslag en Hermle functioneert als een totaalaanbieder.

 

De video laat een robotcel zien die Hermle vorig jaar geëxposeerd heeft tijdens een huistentoonstelling in Gosheim

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven