Robotarm voor Da Vinci College • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Robotarm voor Da Vinci College

Twee studenten, Jan Lokker, Rein Meester en Adriaan Broere (van links naar rechts).

Adriaan Broere, directeur Valk Welding, heeft op het Leerpark in Dordrecht een robotarm overhandigd aan het techniekonderwijs van het ROC Da Vinci College. De Techman, zoals de robotarm in de markt wordt gezet, is een van de nieuwste producten van het bedrijf uit Alblasserdam.

Jan Lokker, sectordirecteur van het Da Vinci College, heeft de robotarm in aanwezigheid van studenten en docenten in ontvangst genomen. Hij is Valk Welding dankbaar voor de inzet richting het mbo-onderwijs.

“Het is voor de kwaliteit van ons beroepsonderwijs enorm belangrijk om samen op te trekken met het bedrijfsleven. Deze robotarm is wederom een prachtig voorbeeld van een gezamenlijke investering in de werknemers van de toekomst.”

Cobot met vision

Valk Welding introduceerde met de Techman Robot ’s werelds eerste cobot met ingebouwde vision. De robot is uitermate geschikt voor onderwijs.

“Dankzij moderne producten en machines uit het bedrijfsleven kunnen wij ons onderwijs up-to-date houden en afgestudeerden afleveren die qua kennis en vaardigheden direct terecht kunnen op de arbeidsmarkt.” aldus Lokker.

De robotarm wordt geprogrammeerd door een student.

Ideaal voor onderwijs

De nieuwe Techman Robot heeft een plaats gekregen op het besturingsplein in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark in Dordrecht. Deze robot is ideaal voor het onderwijzen van studenten Mechatronica en Middenkader Engineering. Hij is veilig, eenvoudig te programmeren en visualiseert dat wat je programmeert. Studenten kunnen erop oefenen en opdrachten van bedrijven op uitvoeren.

Concreet hybride leren 

Het creëren van hybride leeromgevingen is typerend voor de wijze waarop Da Vinci invulling geeft aan haar onderwijs. Hybride leren betekent daar concreet opdrachten uitvoeren en les en training krijgen in realistische praktijk simulatieomgevingen op school.

“Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, je moet zorgen dat je meegaat in die stroom.”, vertelt Broere van Valk Welding.

Investeren in mensen en middelen

“Als technische onderneming is de knowhow van onze mensen voor ons erg belangrijk. Iedereen moet zich blijven ontwikkelen. Daarom kiezen wij ervoor om te investeren in onze mensen en in middelen in het onderwijs. Laatst heeft Da Vinci voor een aantal van onze vaste medewerkers een meerdaagse lascursus verzorgd. Nu werken wij mee aan de levering van hypermodern onderwijsmateriaal. Door samen te werken worden we beiden beter.”

Om de nieuwste robottechnieken in het onderwijs te integreren spant Valk Welding zich in via project TIMA, Toegepaste Innovaties voor Maritieme Automatisering. De levering van de Techman Robot aan het Da Vinci College is mede mogelijk gemaakt door TIMA, dat subsidie ontvangt vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) met steun van het Rijk en de provincie Zuid-Holland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven