RoboJob lanceert op TechniShow twee producten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RoboJob lanceert op TechniShow twee producten

Met deRoboJob Turn-Assist Racks kunnen werkstukken met verschillende vormen en afmetingen worden gestapeld (foto RoboJob)

In aanloop naar de TechniShow maakte RoboJob eerder al bekend dat het er een nieuw product zou voorstellen. Afgelopen week heeft RoboJob laten weten dat ze twee nieuwe producten introduceren. Het gaat om de Turn-Assist Racks en de Mill-Assist Racks.

De Turn-Assist Racks is geschikt voor middelgrote tot grotere reeksen van draaistukken: zowel schijven, assen als gietstukken. De ruwe en bewerkte onderdelen worden in stapelbare racks gepositioneerd, en daar kan de robot torens mee gaan bouwen. De werkstukken worden dus niet gestapeld, zoals bij de andere producten van de Turn-Assist Series. Het zijn de racks die gestapeld worden. En net daarom is deze automatisering uitermate geschikt voor gietstukken, of voor complexe onderdelen die je moeilijk kan stapelen. Behalve de racks, bestaat deze oplossing uit een doordachte beveiliging, en natuurlijk uit software, die je op het bedieningspaneel kunt bedienen om het geheel snel en efficiënt te programmeren. De Mill-Assist Racks houdt net hetzelfde in, maar dan voor freesonderdelen. Bij beide producten kan je alle soorten onderdelen door elkaar gaan bewerken, als je gebruikt maakt van een Scheduler. De Scheduler is een intelligente configuratie waarbij één of meerdere opdrachten ingesteld kunnen worden en waarbij verschillende soorten werkstukken met verschillende soorten afmetingen rechtstreeks beladen en ontladen kunnen worden op de racks. Elk rack wordt daarbij anders ingedeeld, telkens volgens de afmetingen van elk werkstuk.

Ruim aanwezig

Behalve de Turn-Assist Racks, presenteert RoboJob op de TechniShow ook de Turn-Assist 180, de Turn-Assist 250 en de Mill-Assist Essential live aan het werk. Bovendien ziet u deze standaardproducten ook aan het werk op de beursstand van Fanuc, Yamazaki Mazak, Promas en Evolent Machines.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven