Nieuws

Parcom Capital stapt in 247TailorSteel

Parcom Capital neemt een meerderheidsbelang in 247TailorSteel. Met de samenwerking kan de marktleider in lasergesneden plaatwerk, gebogen onderdelen en buizen-op-maat metaalbewerking de internationale expansie verder versterken. De overname zal in het tweede kwartaal van 2019 worden afgerond. Het overnamebedrag en verdere details zijn niet bekendgemaakt.

De investeringsmaatschappij neemt 60% van de aandelen van het bedrijf over van Carel van Sorgen, oprichter van 247TailorSteel. Van Sorgen is blij dat Parcom Capital instapt. “Ons doel is om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen. Daar zijn significante investeringen voor nodig.”

“In Parcom Capital hebben we een partner gevonden die ons niet alleen op dat vlak zal ondersteunen, maar die daarnaast ook de taal van de ondernemer spreekt en die het netwerk heeft om specialisten bij ons aan tafel te brengen waar nodig.”

‘Niet de hoogste bieder’

“Als het klikt, dan klikt het”, geeft hij aan. Dat Parcom ervaring heeft met productiebedrijven, gaf hem veel vertrouwen.

Van Sorgen koos bewust niet voor de hoogste bieder of overname door een branchegenoot: “Je loopt dan het risico doodgedrukt te worden. Daar zijn genoeg voorbeelden van.”

‘Verdere Europese groei’

“De ambitie is om de komende jaren verder in Europa uit te breiden, waarbij de eerste grote stappen in Duitsland al genomen én gezet zijn”, aldus Van Sorgen.

“Ik ben ongelofelijk trots op de enorme groei die we de afgelopen jaren doorgemaakt hebben vanwege onze unieke positie in de markt. En wij zien volop kansen om internationaal verder door te groeien.”

247TailorSteel is sinds de oprichting in 2007 gemiddeld met 35% gegroeid en verwacht in 2019 een omzet van € 100 miljoen te realiseren.

Van Sorgen vreest de Oost-Europese producenten niet. “We zien juist een tendens bij opdrachtgevers om werk terug te halen en weer te kiezen voor toeleveranciers uit de eigen regio. Kwaliteit, betrouwbaarheid en strakke prijs geven daarbij de doorslag.”

Nieuwe CEO

De oprichter van 247TailorSteel gaat nu met Parcom op zoek naar een nieuwe CEO. “Zelf word ik minderheidsaandeelhouder, maar ik heb nog een behoorlijke stem.”

De Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) en het Duitse Bundeskartellamt (BKa) moeten de transactie nog goedkeuren.

247TailorSteel

247TailorSteel.com verzorgt het proces van tekening tot eindproduct dat met behulp van intelligente internetportal Sophia volledig geautomatiseerd is.

Met een computergestuurde lasersnijder worden uit platen en buizen alle gewenste vormen nauwkeurig gesneden. De kantmachines, die metalen vormen buigen, worden door Sophia geprogrammeerd en ingesteld om opdrachten uit te voeren.

Via het Sophia (Sophisticated Intelligent Analyzer) portaal hebben klanten binnen 1 minuut een offerte in huis. Meer dan dertig lasersnijders, zestien kantbanken en vijf buislasers, aangestuurd door 350 medewerkers, verwerken orders.

Gestart met 6 medewerkers groeide het bedrijf uit naar 480 medewerkers, die opereren vanuit Varsseveld en Oyten (nabij Bremen), in 5 ploegen 7 dagen per week en 24 uur per dag.

Parcom Capital

Parcom Capital, opgericht in 1982, is een mid-market private-equityfonds dat inmiddels in meer dan 80 (internationale) bedrijven heeft geïnvesteerd.

Het haalde in 2016 een nieuw fonds op van 570 miljoen euro voor nieuwe investeringen. Recente investeringen zijn gedaan in onder meer Simpel, Jan Snel, MGG, GoodHabitz, Euroma, Viroclinics, Condoor, TAF en Nedac Sorbo Mascot (NSM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven