Rolan Robotics overgenomen • Metaal Magazine
Nieuws

Rolan Robotics overgenomen

Van links naar rechts: Hank L. Schraven (Ox. Partners), Hans Stam (DGA Rolan Robotics) en Cilia Vlaar (echtgenote van Hans) (foto: Rolan Robotics).

De aandeelhouders van Rolan Robotics, bestaande uit de huidige DGA en oprichter Hans Stam en twee senior managers, hebben de meerderheid van de aandelen verkocht aan Ox.

Ox. heeft een belang genomen in Rolan Robotics om de onderneming te ondersteunen en te begeleiden bij het realiseren van haar groei, door onder andere capaciteit en competenties uit te breiden bij het ontwikkelen en leveren van best-in-class robotsystemen. Rolan Robotics wil door deze overname verder groeien, met behoud van de kwaliteit en de bijbehorende dienstverlening die klanten gewend zijn.

Industriële automatisering

Rolan Robotics, gevestigd in Zwaag (NH) is al meer dan 15 jaar werkzaam op het gebied van las- en generieke handlingrobots in de markt voor industriële automatisering. Klanten van Rolan Robotics zijn actief in diverse sectoren, zoals de metaalverwerkende industrie en de food- en agri-sector.

Door de inzet van industriële robotsystemen van Rolan Robotics wordt de productie verbeterd op het gebied van efficiëntie, ergonomie, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Dat doet Rolan Robotics door het verkopen, ontwikkelen en leveren van maatwerkoplossingen en aanverwante aftersales dienstverlening.

Actief ondernemerschap

Ox. is een investeringsmaatschappij die zich richt op het investeren in ondernemingen waarmee het nauw betrokken kan zijn als investeerder. Deze betrokkenheid vertaalt zich in actief ondernemerschap in haar rol als aandeelhouder, met de nadruk op operationele, financiële en strategische begeleiding van de onderneming, die tot waarde-creatie leidt. Een sterke marktpositie, groei- en/of verbeterpotentieel zijn belangrijke investeringscriteria.

Ox. ziet in Rolan Robotics een onderneming met veel potentieel in de markt van industriële robotsystemen. Het bedrijf heeft twee keer een nominatie FD Gazelle Award (2008 & 2017) in de wacht gesleept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven