Overdruk-gashelm tegen lasrook en stof • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Overdruk-gashelm tegen lasrook en stof

De nieuwe Esab Papr heeft een P3-filter en voorfilter, een luchtstroom die instelbaar is tussen 170 en 220l/min, en optische en akoestische alarmen (foto: Esab)..

Esab heeft een overdruk-lashelm in combinatie met het nieuwe Esab Papr-systeem (Powered Air Purifying Respirator). Deze biedt volgens het bedrijf daadkrachtige bescherming tegen lasrook en stof bij het lassen, gutsen en slijpen.

Het Esab Papr-systeem is uitgerust met een P3-filter en een voorfilter om kleinere deeltjes weg te houden, en de nieuwste regeltechnologie waardoor de gebruiker de luchtstroom tussen 170 en 220 l/min kan instellen om deze aan de omgeving en situatie aan te passen.

Optisch en akoestisch alarm

Als extra veiligheidsmaatregel zijn optische en akoestische alarmen toegevoegd om de gebruiker te waarschuwen als een filter verstopt raakt of de accu bijna leeg is. Compatibele helmen zijn de Sentinel A50 for Air, G30 Air, G40 Air, G50 Air en Warrior Tech Air.

Lichtgewicht

Hoewel de Esab Papr robuust en comfortabel is voor alle zware lastoepassingen, weegt het toch maar 1 kg. Het li-ion-accupakket biedt tot 8 uur gebruik met een luchtstroomsnelheid van 220l/min en met het led-lampje kunnen gebruikers stromingssnelheden eenvoudig bekijken en instellen. Er is ook een led-lampje voor het opladen van de accu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven