Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw staking aangekondigd bij Fokker Elmo

(foto: FNV)

FNV Metaal kondigt opnieuw een 48-uurs staking aan bij Fokker Elmo in Hoogerheide, dit keer vanaf 6 juli. FNV Metaal eist dat werknemers van de vestiging in Hoogerheide eenzelfde verplaatsingsregeling krijgen als hun collega’s bij Fokker Landing Gear in Helmond.

“Het schiet niet echt op bij Fokker”, zegt FNV Metaal-bestuurder Jan Meeder. “In informeel overleg heeft de directie in april een bod neergelegd dat volstrekt onvoldoende is. We hebben daar begin mei met onze leden over gesproken en dit bod is van de hand gewezen.”

‘Kwestie zit muurvast’

“Na 2 mei is er ook geen enkele beweging vanuit de directie te bespeuren geweest”, stelt hij. “We hebben daarop samen met CNV Vakmensen een brief aan de bestuursvoorzitter van GKN Aerospace (David Paja) geschreven, om met een oplossing te komen.”

“Met de directie in Nederland lukt het niet en zit de kwestie muurvast. De bestuursvoorzitter heeft ons echter weer verwezen naar de Fokker-directie Nederland om toch met hen in gesprek te gaan. Hij stelt ‘achter het leiderschap van deze club te staan’.”

‘Terug bij af’

Meeder noemt dit “terug bij af”. “En dus vallen wij terug op ons ultimatum. Wij eisen nog steeds een gelijkwaardige extra blijfbonus van drie maandsalarissen, zoals in ons ultimatum van 1 februari verwoord staat.”

Eerder werd hiervoor ook al gestaakt, op 14 februari, 16 maart, 6 en 7 april, 25 en 26 april en 30 en 31 mei. 

“Onze leden zijn bereid om verder te gaan met actie voeren. Zij blijven vinden dat de directie echt over de brug moet komen. ‘Respect, waardering en gelijkwaardigheid’, daar gaat het ze om”, zegt FNV Metaal-bestuurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven