Opleiding International Welding Inspection Personnel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Opleiding International Welding Inspection Personnel

De Groot LPMW Lasinstituut verzorgt in samenwerking met TiaT Europe dit jaar de International Welding Inspection Personnel – level C (IWI-C). De lessen worden verzorgd door Technisch Directeur Marchel Kaspers van De Groot LPMW Lasinstituut, vakspecialist uit het bedrijfsleven.

Hij staat met deelnemers stil bij onder andere Visuele Inspectie level 2 (VT-w 2), Lasmethodekwalificaties & Lasser-kwalificaties (LMK’s & LK’s), het opstellen en interpreteren van een WPS en het opstellen van een inspectie- en lasplan. De lessen omtrent NDO-technieken (UT, RT, MT, PT) zullen worden verzorgd door de ervaren level 3 NDO-specialisten van TiaT Europe.

Las- en verbindingstechnieken

In toenemende mate wordt kennis van las- en verbindingstechnieken belangrijker. De International Welding Inspection Personnel – level C (IWI-C) coördineert alle las-technische zaken in het bedrijf en is op de hoogte van alle relevante processen op het gebied van lasinspectie.

Hij bereidt de zaken voor, is verantwoordelijk voor de uitvoering, de kwaliteit, het laswerk en de lassers. De opleiding heeft als doel om de normen en regelgeving, zoals de EN 1090, de EN-ISO 3834 en de EN-ISO 1473, goed te kunnen interpreteren. Met het diploma International Welding Inspection Personnel – level C (IWI-C) toont hij aan te beschikken over deze benodigde kennis en is hij lascoördinator volgens de EN ISO 14731. De IWI-C is een vervolg op de IWT.

Examen

De examens worden opgesteld en afgenomen door het NIL. Om het diploma te behalen moet zowel het theorie- als praktijkgedeelte met minimaal een zes worden afgesloten. Na het positief afsluiten van deze twee gedeelten, ontvang je het NIL-diploma ‘Internationaal Lasinspecteur niveau C’(Comprehensive) en het internationale diploma ‘International Welding Inspector level C’.

De onderwerpen die aan de orde komen zijn: Introductie tot inspectie, termen en definities, Mechanische testen, NDO testmethoden, Kwaliteitszorg, Management van inspectiefuncties enVisuele lasinspectie.  

Verder geeft deze opleiding invulling aan alle eisen zoals gesteld in de EN-ISO 14731 ten aanzien van het tweede niveau van ‘Lascoördinatie’: ‘personeel met uitgebreide technische kennis’. (zie ook bijlage A van EN-ISO 14731).

Wanneer en waar?

De opleiding wordt gegeven in de vorm van een middag-/avondprogramma, op de vestiging van De Groot LPMW Lasinstituut in Breda. Aanmelden of meer informatie via telefoonnummer: 088-1344555, of stuur een e-mail naar info@lasinstituut.nl .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven