Online taxatie: snelle waarde-indicatie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Online taxatie: snelle waarde-indicatie

Ondernemers die een machine willen verkopen of die willen weten wat de marktwaarde ervan is, kunnen via watismijnmachinenogwaard.nl binnen 2 dagen een waarde-indicatie krijgen. TWA Taxaties & Advies is gestart met het online taxeren van bedrijfsmiddelen als machines en transportmaterieel.

Elke ondernemer heeft wel eens te maken met de vraag of een machine al vervangen zou moeten worden en wat deze nog op kan brengen als investering in een nieuwe machine, stelt het bedrijf. De marktwaarde is veelal hoger dan de boekwaarde die uitgaat van een vaste afschrijvings­periode.

Daarnaast kent iedereen wel de overtollige machines die eigenlijk alleen nog maar stof staan te vergaren. Vaak zijn deze meer waard dan wordt gedacht. Maar die waarde is vaak niet duidelijk omdat ze boekhoudkundig meestal al zijn af­geschreven.

In 3 stappen

“In 3 stappen kan de ondernemer nu zijn machine online aanbieden voor taxatie”, legt Arno Hendrikse, directeur van TWA, uit. “Een gecertificeerd taxateur van TWA reageert doorgaans binnen 2 dagen met een waardebepaling. Per opdracht kunnen maximaal 3 machines tegelijkertijd worden aangeboden voor taxatie.”

Voor de taxatie rekent TWA 50 euro (exclusief btw) per opdracht. “We doen dit om de ondernemer te helpen goede beslissingen te nemen” vervolgt Hendrikse. “Daarom is onze service zo laagdrempelig mogelijk gemaakt.”

Expertise en databases

“Onze taxateurs zijn specialisten op diverse vakgebieden, zien bedrijven in heel Europa en hebben uitgebreide kennis van de lokale en wereldwijde markt”, vertelt hij.

Zij hebben bovendien via databases inzicht in de opbrengsten die door de partners Troostwijk Veilingen en BVA Auctions voor machines worden gerealiseerd bij online veilingen.”

Reële marktwaarde

“Daardoor geven onze waarde-indicaties altijd een reële marktwaarde aan, zoals deze op dit moment geldt. Vervolgens is het aan de ondernemer wat deze met de waardebepaling doet. Verkopen, upgraden, nog even laten staan, inruilen… alles is mogelijk.”

Hendrikse geeft aan dat er overal ter wereld vraag is naar gebruikte machines. “Ook als ze verouderd zijn of een mankement vertonen. Dat zien we dagelijks. Die waarde mogen we niet verloren laten gaan. Met deze nieuwe service hopen we dan ook bij te dragen aan de circulaire economie.”

Watismijnmachinenogwaard.nl

De website watismijnmachinenogwaard.nl is een initiatief van TWA B.V. (voorheen Troostwijk Waardering en Advies), en de partners Troostwijk Veilingen en BVA Auctions.

De taxateurs van TWA hebben jarenlange ervaring en zijn gecertificeerd. Ze zijn ingeschreven en aangesloten bij onder meer de Federatie TMV, NRVT, VastgoedCert. en RICS.

TWA is behalve in de metaal met name actief in de sectoren: agrarisch, bouw en infrastructuur, food, transport, retail en de grafische industrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven