Ondernemen met corona: Kivi-platform • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ondernemen met corona: Kivi-platform

Het coronavirus zorgt niet alleen voor mogelijke tekorten aan producten als mondkapjes en beademingsapparatuur. Er kan ook behoefte zijn aan experts die technisch georiënteerde vraagstukken snel oplossen. Of die slimme ideeën, productiecapaciteit, materialen of onderdelen ter beschikking stellen. Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (Kivi) heeft met dit doel een online platform opgezet.

Op www.kivi.nl/corona worden vraag en aanbod in techniek bij elkaar gebracht door zowel eigen Kivi-leden als externe technische experts. Zij kunnen zich aanmelden om de vitale sector te helpen met kennis en ervaring of het aanbieden van zaken als productiecapaciteit, materialen, onderdelen en producten.

Een andere link op platform www.kivi.nl/corona is bestemd voor vragenstellers uit de vitale sector om hun technische probleem voor te leggen.

Deze vragen worden beoordeeld door meer dan 100 coördinatoren, waaronder leden van de KIVI-afdeling ‘medische technologie’. Zij zoeken vervolgens binnen de pool van ruim 400 experts de beste partijen om hiermee aan de slag te gaan.

“Alle mogelijk kennis en middelen zijn beschikbaar”, aldus Jan Wind, lid van het Kivi-hoofdbestuur. “Van steriel 3D-printen tot transportmaterieel, en van ICT tot medische technologie. Ook de eerste hulpvragen zijn binnen en uitgezet.”

Slimme ideeën welkom

Naast concrete vragen zijn op het platform eveneens slimme ideeën welkom om acute problemen in de vitale sector tijdens de corona-crisis op te lossen. Ook deze worden bekeken en – bij een positieve beoordeling – gepubliceerd op de KIVI-website.

“We merken onder onze leden en andere experts die zich hebben aangemeld een enorme bereidheid om zich in te zetten deze crisis zo snel mogelijk te slechten”, aldus Wind.

De beroepsvereniging van ingenieurs Kivi telt ruim 17.000 leden.

Hoe gaat u om met corona?

Hoe beïnvloedt het coronavirus uw bedrijf? Hoe weet u het te organiseren? Wat moet u ervoor doen? Produceert u minder of juist meer? En werkt u anders nu?

Metaal Magazine is op zoek naar uw persoonlijke verhaal, voor de nieuwe rubriek ‘Ondernemen met corona’.

Hoe gaat het met de aanvoer van materialen en kritische onderdelen? En blijft de vraag vanuit de markt komen? Hoe gaat u om met de veiligheid van medewerkers? Op welk vlak kunt u hulp of ondersteuning gebruiken?

En opent het coronavirus voor u wellicht nieuwe businessmogelijkheden?

Laat het ons weten! Stuur een mail of video naar hoofdredacteur Tom van der Meer (onderwerp ‘Ondernemen met corona’) of bel 088 – 2944706.

Lees ook:

Ondernemen met corona: 247TailorSteel (27 maart 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven