Nieuwe Unipent robotcel bij Unisign • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Unipent robotcel bij Unisign

Op 18 en 19 april organiseerde machinebouwer Unisign in Panningen de Aerospace Days. Behalve de nieuwe vijf-assige Unipro 5000 toonde het bedrijf een compleet in eigen huis ontwikkelde robotcel met twee Unipent 4000 vijf-assige machines.

De nieuwe robotcel van Unisign bestaat uit twee vijf-assige Unipent 4000 machines, een palletbeladingstation, een Kuka robot met lineaire rails en een palletmagazijn voor opslag van 30 pallets. De palletbelading vindt centraal plaats. De pallets hebben een afmeting van 800 mm bij 800 mm. De Unipent 4000 machines hebben een werkbereik van 1000 mm bij 1000 mm bij 600 mm. Beide machines zijn voorzien van een 100 kW spil die maximaal 25.000 toeren draait. De klant koos voor een robot op een lineaire track zodat de complete cel in de toekomst nog is uit te breiden van twee naar vier machines.

 

Unisign robotcel met Unipent 4000 Deze robotcel met twee vijf-assige Unipent 4000 machines gaat naar een toeleverancier voor vliegtuigcomponenten (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s zie onze digitale fotoreportage)


Tijdens de Aerospace Days stond ook de nieuwe vijf-assige Unipro 5000 in het middelpunt. Deze langbed machine is een verdere ontwikkeling van de Unipro 5L. De Unipro 5000 heeft ten opzichte van de Unipro 5L een spil die +/- 15 graden kan zwenken, met behoud van de stabiliteit van de Y- en Z-as. Unisign heeft daarvoor een speciale aandrijving ontwikkeld met onder andere een excentrisch lager, waardoor de gehele ram beperkt kan zwenken.

 

Het gaat goed met Unisign. Volgend jaar moet een nieuwe productiehal klaar zijn met een vloeroppervlakte van 5000 vierkante meter. Daarin komen drie machines te staan ten behoeve van de eigen productie: een Uniport 7000 met een bereik van 16 m bij 4 m en een Z-as van 1600 mm, een Uniport 7000 met bovenliggende geleidingen en een Unicom 6000 machine voor draai- en freesbewerkingen. Unisign investeert zoveel in de eigen productie omdat zo’n 90% van alle machinecomponenten in Panningen gemaakt wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven