Nieuwe commercieel directeur voor groeistrategie Van Ommen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe commercieel directeur voor groeistrategie Van Ommen

Van Ommen uit Beekbergen heeft Frans Lenting benoemd tot commercieel directeur. Hij gaat samen met het team de nieuwe groeistrategie van de verspaningsspecialist voor technische groothandels handen en voeten geven. Het bedrijf won vorig jaar met Phantom een Technishow Innovation Award.

Lenting heeft jarenlange ervaring opgedaan in de groothandel en heeft ook internationaal zijn sporen verdiend in marketing, sales en e-commerce.

Nu is hij sinds kort commercieel directeur bij Van Ommen, de internationaal opererende leverancier van gereedschappen en opspanmiddelen voor de verspanende industrie.

Nieuwe strategie

Zijn benoeming sluit aan op de nieuwe strategie van het Nederlandse bedrijf. Klanten, dealers en key-accounts, evenals eindgebruikers van de gereedschappen (de verspaners) hebben hierin een nog belangrijkere plek gekregen.

“Mijn benoeming is de bevestiging dat we onze klanten nog meer aandacht willen geven en onze relatie met het dealerkanaal verder willen versterken”, zegt hij.

Internationale groei

De nieuwe strategie moet internationaal tot groei leiden, maar financiële groei staat voor hem niet voorop. “Groei en plezier, daar gaat het om. Laten we het leuk maken voor eenieder.”

“We willen met elkaar groeien, samen met onze dealers, key-accounts en de eindgebruikers. Als zij groeien dankzij onze gereedschappen, groeit Van Ommen ook.”

Drie pijlers

De nieuwe strategie van Van Ommen berust op drie pijlers: verder versterken van de relatie met de dealers; data connectie voor key-accounts; en het Phantom platform uitbreiden.

De eerste pijler houdt in dat Van Ommen de dealers méér gaat ondersteunen met zowel vaktechnische kennis als met content over het slim gebruiken van de Phantom verspanende en opspangereedschappen. Zo zal de dealer de eindgebruiker beter kunnen adviseren, stelt Lenting.

Van Ommen ondersteunt bijvoorbeeld de eindgebruikers één op één als dat nodig is. “Via de dealers kijken onze vakmensen bij de eindgebruiker mee om te zien hoe hij zijn verspaningsproces kan verbeteren”, zo geeft de commercieel directeur een voorbeeld.

Bovendien zullen er meer trainingen in het Test- en Training Center in Beekbergen georganiseerd gaan worden.

Orderinformatie via ERP uitwisselen

De afgelopen tijd heeft Van Ommen geïnvesteerd in de tweede pijler: het toegankelijk maken van het IT-systeem. Dit is met name gedaan om de key-accounts gemakkelijker digitaal te koppelen. Orderinformatie kan nu eenvoudig via ERP-systemen uitgewisseld worden.

“We kunnen onze product- en orderinformatie koppelen aan de systemen van externe partijen”, vertelt Lenting. “De grote inkoopverenigingen zijn vaak multibrand generalisten. Die vragen een andere benadering dan de individuele dealer.”

‘Key-account kan aanbod vergroten’

Voor de key-accounts is dit van belang omdat ze hiermee hun aanbod kunnen vergroten met verspanende gereedschappen zonder dat de orderafhandeling extra handmatige handelingen vergt. “Uiteindelijk profiteert de eindgebruiker hier ook van. Zij hebben minder leveranciers nodig dankzij het bredere aanbod.”

De eindgebruikers bestellen hun gereedschappen en opspanmiddelen  via de dealers en key-accounts. Van Ommen levert deze vervolgens rechtstreeks. Het gaat bij bijna alle gereedschappen om de volgende werkdag.

‘Werk verspaner makkelijk maken’

 “Onze missie is het werk van de verspaner gemakkelijk maken. Daarvoor gaan we het Phantom.eu platform verder uitbreiden”, zegt Lenting. Dit is de derde pijler.

Afgelopen jaar heeft Van Ommen op de website een calculatietool voor verspaners geplaatst. Verder is de zoekfunctie naar het juiste gereedschap verbeterd, zijn iconen geïntroduceerd om zonder rekenwerk de optimale inzet van een gereedschap te duiden en zijn veiligheidsbladen eenvoudig te downloaden.

‘TechniShow Award is bevestiging’

Van Ommen heeft vorig jaar met de Phantom universele frees en de werkgebied-iconen de Technishow Innovation Award in de categorie ‘Slim produceren’ gewonnen. De jury noemde in de beoordeling vooral het gemak dat deze voor de verspaner opleveren.

“De award is een bevestiging dat onze strategie om het de verspaner gemakkelijk te maken, aanslaat”, vindt hij. De prijs helpt bovendien om dit aspect van de Phantom gereedschappen bredere bekendheid te geven. “We merken elke dag weer hoe fijn mensen het vinden als we kennis overdragen naar de eindgebruiker.”

Lees ook:

Teqram, Van Ommen en Widenhorn winnen TechniShow Awards (30 augustus 2022)

Phantom stapt af van DIN-norm (4 oktober 2021)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven