Nakamura bewerkt compleet op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nakamura bewerkt compleet op EMO

Nakumura Tome presenteert zich op de EMO Hannover 2011 als ‘Herr der Achsen’. Geëxposeerd wordt o.a. het meerassige draaifreescentrum Super NTMX. Dit is een negenassig bewerkingscentrum dat ontwikkeld is voor het compleetbewerken van precisiewerkstukken.

Goed beschouwd is de Super NTMX een combinatie van een verticaal bewerkingscentrum met vier assen en een dubbelspildraaicentrum met vijf assen. Links en rechts zijn twee hoofdspillen opgesteld, daaronder een revolver met 24 posities en in het midden een freeskolom met zwenkkop die links en rechts voorzien is van gereedschapmagazijnen met elk een capaciteit van 24 gereedschappen.

 

Nakamura width =

De Super NTMX van Nakamura Tome is een negen-assige machine voor compleetbewerken met een eigen massa 14.500 kg die inclusief inclusief spanentransporteur op opsteloppervlak van maar 4806 mm x 2735 mm nodig heeft (foto’s: Klaus Hennecke/Hommel Unverzagt)

 

Op de EMO Hannover 2011 wordt deze Nakumura Tome getoond door Hommel Unverzagt in hal 17, in ons land brengt Gibas deze machines op de markt. Lees in de bijlage meer over de machines van Nakamura op de EMO. De video hieronder toont de machine in actie:

 

pdf bestand  EMO PI Hommel – Vorschau Nakamura Tome (io)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven