Ga naar hoofdinhoud

Multifunctionele rolvormmachine Dreistern

Dreistern zal tijdens de EuroBlech 2012 een ‘Multifunctional Roll Forming Machine’ presenteren. Dit is een machineconcept dat tegemoet komt aan markteisen zoals een hogere flexibiliteit (meer profieldoorsneden), kortere doorlooptijden en afnemende seriegroottes.

Een manier om rolvormenlijnen flexibel te maken is het uitbreiden van het aantal stations. Bij een ander profiel werken dan andere stations. Zo heeft Dreistern onlangs een lijn met 60 stations opgeleverd. Dit is natuurlijk kostbare machinebouw die bovendien veel vloeroppervlak vereist. Bij de multifunctionele lijn die tijdens de EuroBlech 2012 voorgesteld wordt, gaat het anders: elk station moet in staat zijn om vorm-, las- en ponsbewerkingen uit te voeren.

 

Dreistern rolvormen

Op de EuroBlech 2012 zal Dreistern een prototype van de ‘Multifunctional Roll Forming Machine’ presenteren. In ons land brengt Rijva de machine van Dreistern op de markt (foto’s: Dreistern)

 

Snelwisselcassettes

De units hiervoor worden met behulp van snelwisselcassettes in en uit de lijn geplaatst. Om dit te kunnen realiseren heeft Dreistern veel werk moeten verrichten: elke positie van de rolvormlijn moet nu immers kunnen beschikken over een standaard-interface voor elektrische, hydraulische en pneumatische aansluitingen. Ook moet op elke positie van de lijn ponsafval afgevoerd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven