Ga naar hoofdinhoud

MKB-idee: ‘Haal meer uit bestaand personeel’

De kick-off van het MKB-idee (foto: Verder in Techniek).

Als het lastig is om aan nieuw personeel te komen, dan moeten we meer halen uit onze bestaande workforce. Dat was de basisgedachte voor het initiatief MKB-idee, dat gelanceerd is. MKB-metaalbedrijven zullen samen met de initiatiefnemers de leer-werkcultuur binnen hun bedrijf stimuleren.

Pillen Precision in Lichtenvoorde, Leitz in Elst, Slagman Techniek in Doetinchem, KIM Apparatenbouw in Doetinchem, Veros Metaalwerken in Scherpenzeel en Baader in Doesburg gaan extra letten op bijscholing, omscholing en loopbaanontwikkeling van hun personeel.

Nulmetingen en vooruitzichten

Er worden bij MKB-idee nulmetingen aangeboden om CNC-operators en lasmedewerkers bewust te laten worden van wat ze weten.

Ook worden medewerkers gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen om hun vak te onderhouden. Daarnaast biedt het MKB-idee medewerkers vooruitzichten binnen hun vakgebied.

Enorme marktvraag

Het MKB-idee ontstond vanuit de enorme marktvraag naar gekwalificeerde medewerkers. Verder in Techniek is hiervoor een samenwerking gestart met de opleiding Human Resource Management (HRM) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en met Opijver (Achterhoeks Talentenfonds).

CNC- en lasscans

Tijdens het project zorgen HRM-studenten van de HAN voor de vastlegging. Verder in Techniek is verantwoordelijk voor het uitvoeren van CNC- en lasscans.

Deze metingen vormen een startpunt voor het vaststellen van de leer-werkcultuur binnen metaalbedrijven. Opijver focust zich op de loopbaanontwikkeling voor werknemers binnen het MKB-idee.

Stimulans voor bijscholing en omscholing

“Hiermee dragen we bij aan de stimulans voor de bijscholing en omscholing die zo noodzakelijk is op dit moment”, zegt Peter Holtslag, directeur van Verder in Techniek.

De partners noemen het een bijzondere samenwerking tussen allerlei verschillende partijen met verschillende belangen.

Brug tussen bijscholing, onderwijs en werkveld

“Wij zijn trots onderdeel te mogen zijn van het MKB-idee”, aldus Holtslag. Zo wordt een brug geslagen tussen bijscholing, onderwijs en het werkveld.

De kick-off van het MKB-idee heeft plaatsgevonden in het bijzijn van Peter Holtslag (directeur Verder in Techniek), Sara Detaille Peters (lector HRM), Henk Korten (projectmanager en voorzitter Opijver), Marcel Driessen (projectleider Verder in Techniek) en de verschillende directeuren van de deelnemende bedrijven (zie foto).

Meer weten over het MKB-idee?

Vraag informatie bij Verder in Techniek

Lees ook:

Jeroen Jorna verruilde de slijterij voor de metaal: ‘Had ik de overstap maar eerder gemaakt‘ (vakblad Metaal Magazine, december 2021, pagina 41-43) (premium)

Tweede vestiging Verder in Techniek (9 maart 2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven