Tweede vestiging Verder in Techniek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tweede vestiging Verder in Techniek

Verder in Techniek opent een tweede vestiging. Na Doetinchem is nu ook Scherpenzeel locatie voor onder meer een 8-weekse opleiding/omscholing tot CNC-operator.

Het aantal inschrijvingen voor technische opleidingen daalt al jaren, geeft Oscar Fränzel, eigenaar van Veros Metaalwerken in Scherpenzeel, aan. “Ook ontstaat onder de vakleerkrachten schaarste, waardoor het voor scholen steeds moeilijker wordt om de kwaliteit te bieden die het bedrijfsleven verwacht”, legt hij uit op LinkedIn.

‘Meer initiatieven nodig’

Daarnaast vertelt hij dat er met betrekking tot het higtech-beroep CNC-verspaner geen gerichte opleiding te volgen is. “Vanuit dit besef heb ik besloten dat er vanuit de branche meer initiatieven moeten komen, willen we dit prachtige en creatieve beroep niet kwijtraken”, vertelt Fränzel.

Hij heeft daarom begin dit jaar contact opgenomen met Peter Holtslag van Verder in Techniek, om een tweede vestiging van deze opleider voor versnelde technische praktijkopleidingen te starten.

‘Vakmanschap en opleiding’

“Door de combinatie van 40 jaar vakmanschap van Veros en de kwalitatief hoogstaande opleiding van Verder in Techniek kunnen we de branche blijven voorzien van goed opgeleide CNC-verspaners”, zegt Fränzel

Verder in Techniek biedt een cursus waarbij mensen met verschillende achtergronden in 8 weken tijd worden omgeschoold tot CNC-draaier/frezer.

‘Prachtig creatief vak’

Fränzel geeft aan dat het een “prachtig creatief vak” is wat “door middel van computergestuurde draai- en freesbanken onderdelen maakt voor diverse branches als de luchtvaart, ruimtevaart, defensie, voedingsmiddelen, petrochemie, automobiel (Formule 1), landbouw, medische industrie scheepvaart en duurzame industrie”.

“Na de 8 weken lopen de mensen stage bij een bedrijf met grote kans op een leuke afwisselende en creatieve baan. Een mooie kans voor mensen die op zoek zijn naar een heel nieuwe uitdaging. Want CNC-verspaners zijn hard nodig.

Bij Verder in Techniek kunnen geïnteresseerden zich ook laten bijscholen in losse modules, zoals besturingen, tekeninglezen en materialenkennis.

Lees ook:

Verder in Techniek: Sanne Ketels heeft een baan (Metaal Magazine 6 – 2018, p13-14) (premium)

Binnen acht weken verspaningstechnoloog met Verder in Techniek (27 november 2016)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven