Metapro naar oneven jaren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metapro naar oneven jaren

Het Metapro-team zet een nieuw strategisch beursconcept in de markt. Belangrijkste nieuws is verplaatsing naar de oneven jaren waardoor de Metapro niet in een Techni-Show en Metav jaar valt. Het tweeledige concept werd op een grote meeting te Waasmunster (B) bekend gemaakt, in overleg met een selectie van 30 exposanten uit de sectoren verspaning, lassen, snijgereedschappen en plaatbewerking.

Tijdens de presentatie van het nieuwe concept waren er diverse exposanten aanwezig waaronder Schunk Intec, van Waasdijk, Mondiale, Gibas Numeriek, V.A.C. Machines, CBL Welding, De Tollenaere, Talas, Prima Finn-Power, Mazak, DMG, Germond, Mozaïek, Iscar, Metanox, Siemens, Orbid, etc. Beursorganisatoren moeten hun huiswerk anders gaan maken. In het positioneren van beurzen moet er eerst vertrokken worden vanuit het standpunt van de bezoeker, in tweede instantie van de exposant.

 

Techni-show en Metav

De machinebeurs Metapro te Brussels Expo verhuist daarom vanaf nu naar de oneven jaren en naar een andere maand. Concreet: de volgende Metapro machinebeurs vindt plaats van 19 tot 22 maart 2013. Hiermee wordt het probleem met het samenvallen van andere beurzen zoals de Techni-Show, Metav en Industrie definitief opgelost. Potentiële exposanten, die uit een lange recessie komen, krijgen een budgettaire adempauze en kunnen zich prioritair op hun core business richten.

 

Metapro nieuw concept

“Een beursplatform is de perfecte on-time reflectie van hoe de markt op dat ogenblik functioneert”, zeggen Karl D’haveloose (links) en Peter Van Cauwenberghe van Expo Advice/Invent Media, organisatoren van Metapro en Indumation.be (foto: Expo Advice/Invent Media)

 

Toch dient vermeden te worden dat de Belgische markt, de bezoeker en de exposant, gedurende drie jaar in een beursvacuüm belanden. Door met een low-cost, gericht en gezellig netwerkevent op een andere locatie uit te pakken ontstaat er ge en verwarring met de machinebeurs Metapro Brussel in 2013. Het nationale Metapro Network Event volgend jaar in Kortrijk heeft als pay-off: gericht, goedkoop en gezellig zaken doen met partners uit de metaalbewerkende nijverheid. Concreet: het eerste Metapro Network Event vindt plaats te Kortrijk Xpo, op woensdag 1 en donderdag 2 februari , telkens van 14 tot 21 uur.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven