Metaal Magazine 3: Verzinken met groene punt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metaal Magazine 3: Verzinken met groene punt

Volgens Reinier Brongers van NedCoat in Groningen zijn milieu en arbeidsomstandigheden behoorlijk vooruitgegaan sinds NedCoat de modernste thermische verzinkinstallatie van Europa in gebruik heeft genomen. Daarnaast is de kwaliteit onveranderd hoog.

Machinebouwer Fehlmann, uit het Zwitserse Seon, heeft met de nieuwe Piomax 825 Versa een ergonomische vijfasser gebouwd. Dat Fehlmann als machinebouwer een geheel eigen maakfilosofie heeft, bleek tijdens een bezoek aan dit bedrijf.

 

RVS Finish

Het Brabantse bedrijf RVS Finish wil zich profileren als totaalleverancier op het gebied van oppervlaktebehandeling. Om dat te bereiken richt het bedrijf zich op kwalitatieve oppervlaktebehandeling tegen prijsconfome afspraken en snelle levering.

 

VOM-forumdiscussie

Onder leiding van Reinold Tomberg, hoofdredacteur van Metaal Magazine, vond onlangs de eerste VOM-forumdiscussie plaats, met deze keer als onderwerp ‘Productkwaliteit’. Lees een verslag van deze discussie in het meest recente nummer van Metaal Magazine.

 

Bij Watson-Marlow Bredel is de verkoop van slangenpompen zo significant toegenomen dat er opnieuw naar de productiemiddelen moest worden gekeken. Uiteindelijk werd een MCH 250 horizontaal bewerkingscentrum van Heller aangeschaft. Waarom voor deze machine werd gekozen, vertelt Bertus Groteboer aan Metaal Magazine.

 

Integrale ICT

Kinkelder in Zevenaar, specialist in zagen voor de metaalindustrie, besloot helemaal opnieuw te beginnen met een integrale ICT-oplossing. Daarvoor moest eerst een ICT-plan worden geschreven; hieruit bleek de behoefte aan één zo breed mogelijk centraal ERP-systeem.

 

In de serie Verbinden deze keer het derde en tevens laatste deel over de vermoeiingssterkte van lasconstructies. In dit deel aandacht voor het hameren van de lasteen met een aantal in een houder geplaatste naalden met ultrasone frequentie: Ultrasonic Impact Treatment.

 

Tijdens de jaarlijkse huisshow van DMG in Pfronten (D) toonde het bedrijf diverse noviteiten op het gebied van draaien en frezen. Ook werd stilgestaan bij de wereldwijde economische crisis.

 

Multitaskingmachines

Deze keer in Machine Masterclass: hoe IHC Parts & Services de doorlooptijd van een complex product terug wil brengen van negen weken naar één week. Twee verticale multitaskingmachines van Mazak moeten dit helpen realiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven