Litz presenteert boortapcentrum • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Litz presenteert boortapcentrum

Litz Hitech heeft met de nieuwe LH 320 de eigenschappen van een boortapcentrum gecombineerd met de voordelen van een horizontale freesmachine. De LH320 heeft een opspantafel van 320 mm x 320mm met standaard geïntegreerde B-as, waardoor vanwege de horizontale freesspil een product in één opspanning aan vier zijden bewerkt kan worden

Door middel van een opspankubus kunnen op de LH 320 van Litz in één opspanning meerdere producten meerzijdig bewerkt worden. De opspantafel draait maximaal 50 omw/min en heeft een indexering van 0,001 graad. De horizontale freesspil  biedt naast een hogere stijfheid tevens een goede spanenval. Optioneel zijn tevens extra spoelsystemen op het bed en onder in de machine.

 

Litz Hitech LH320 boortapcentrum De Ridder

Een kijkje in de het boortapcentrum LH 320. Litz wordt in de Benelux vertegenwoordigd door De RidderTHO uit Best (foto’s: De Ridder/Litz)


Fanuc, Siemens of Mitsubishi

De hoofdspil met hybride-lagering laat spillen toe van 12.000 of 20.000 omw/min. (24.000 met Mitsubishi-besturing) . Op de 12000-freesspil is binnenkoeling, of lucht door de spil,  mogelijk. Vanwege het 24-voudig gereedschap magazijn met ISO-30 opname zijn ook complexe werkstukken te bewerken. Het magazijn is buiten de bewerkingsruimte geplaatst en daarmee beschermd tegen rondvliegende spanen. De LH320 heeft een goede toegang tot bewerkingsruimte en hoofdspil dankzij een grote deur aan de voorzijde én een tweede deur aan de rechterzijde. Voor de besturing is er keuze uit Fanuc 0i, Fanuc 31i, Siemens 828D SL of Mitsubishi M70 ( optioneel M720).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven