Kranendonk stapt in 'klein' lasportaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kranendonk stapt in ‘klein’ lasportaal

Kranendonk introduceert in april de Artemis Micro Welding: de kleinste oplossing in het productgamma, voor kleine, middelgrote en grote faciliteiten. Het nieuwe microlasportaal is speciaal ontworpen voor het geautomatiseerd lassen van profielen, micropanelen en subassemblies.

De Artemis Micro Welding Gantry is, aldus Kranandonk, gemakkelijk te gebruiken: “Flexibele, hoogwaardige productie zonder geschoolde lassers en zonder complexiteit toe te voegen aan uw organisatie.”

Ook is het plug and play: “Geïnstalleerd in slechts enkele dagen. Slimme software neemt moeilijk denkwerk of programmeren over.”

En daarnaast biedt het maximale productiviteit, met volledige automatisering van zowel werkvoorbereiding als productie. Dit met lasautomatisering met hoge capaciteit die optimaal gebruikmaakt van de werkvloerruimte.

‘Goliath: grootste bloklasportaal’

Kranendonk stelt marktleider te zijn op het gebied van geautomatiseerde lasoplossingen op maat.

Het bedrijf staat wereldwijd bekend om het assortiment robotlaskolommen, (micro) paneelportalen en vooral ook om de grootste bloklasportaal van het bedrijf, de Goliath.

Nu volgt dus een uitbreiding van het productassortiment met de relatief kleine Artemis Micro Welding Gantry.

‘Toenemende vraag’

“Er is een toenemende vraag naar automatisering om de productiekosten te verlagen, de productkwaliteit te verbeteren en de betrouwbaarheid van de productie te verhogen”, stelt het bedrijf. “Door de softwareontwikkelingen bij het ontwerpen van producten is dit een grote uitdaging.”

“In de nabije toekomst zal geen enkel product identiek zijn aan een ander en zal de productie uit één stuk bestaan en non-repetitief van aard zijn.” Juist op dit vlak begeeft Kranendonk zich.

Met op maat gemaakte robotlaslijnen wil Kranendonk zorgen voor een betere kwaliteit, productiviteit en veiligheid in de staalverwerkende industrie.

Dit verbetert volgens het bedrijf de gehele workflow van de afnemers, waardoor hun productie efficiënter wordt en zij zelf competitiever.

Online lancering

Kranendonk breidt het productassortiment nu dus uit met haar kleinste oplossing: de Artemis Micro Welding Gantry.

De introductie van deze nieuwe lasportaaloplossing is op 28 april.
Online bijwonen?

Bekijk de teaservideo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven