Ga naar hoofdinhoud

Kranendonk last met robots aan enorme portalen

De gasten van Kranendonk kijken aandachtig naar een lasrobot, hangend aan een 10 m hoog portaal (foto: Kranendonk)

Onlangs heeft Kranendonk uit Tiel, de mogelijkheden van robot- en automatiseringstechniek laten zien aan 90 deels internationale gasten, tijdens hun event ‘Gigantries’. Arie Kranendonk, oprichter en directeur van het bedrijf, riep in zijn speech op tot het slimmer benaderen van automatisering en robotisering. ”Het potentieel van robots kan nog beter worden benut als er integraal wordt nagedacht over de totale productieoplossing. Wij hanteren het motto: Rethink instead of Replace”.

Deze visie sluit aan bij die van partner ABB Robotics, die in de persoon van Oliver Cafmeyer, een lezing gaf over wat het voor beide partijen betekent dat Kranendonk zich mag rekenen tot één van de ‘Authorized Value Providers’ van ABB. Na de presentaties waren er demonstraties van twee enorme robotlasportalen: iets wat normaliter achter de gesloten deuren van ‘s werelds grootste scheepswerven en staalconstructeurs blijft. Onder de gasten waren delegaties uit Europa, maar ook uit Turkije, Singapore en Canada.

Bart van Dam, teamleider ‘Controls’, gaf een uitleg naast de aan enorme portalen bevestigde robots. Aangestuurd door Kranendonks’s RinasWeld software, liet  Van Dam de veelzijdigheid en de nauwkeurigheid van de machine zien. Met een werkbereik van 126 m x 12 m, slimme oplossingen als onderhoudsstations voor de lastoortsen en een bulkvoorraad lasdraad, kan er vele uren onafgebroken geproduceerd worden. De getoonde ‘Panel Welding Gantry’ en de eveneens, in een andere productiehal, geshowde ‘Double Hull Welding Gantry’ maken gebruik van de genoemde software. Zie ook de beide video’s hieronder. De eerste video geeft een beeld van ‘Gigantries’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven