Krachtiger, precisie-slijpmachines Junker • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Krachtiger, precisie-slijpmachines Junker

De ontwikkelingen van de nieuwe lineaire motoren en hydrostatische geleidingen in de series 6S en 6L slijpmachines van Junker Group openen volgens het bedrijf nieuwe mogelijkheden op het gebied van prestatie, precisie en duurzaamheid. Hogere toerentallen, diverse detailverbeteringen en geoptimaliseerd onderhoudsgemak resulteren in kortere cyclustijden, maximale kwaliteit en kostenbesparingen.

Het uitgebreide modulaire concept voor de tafelopbouw maakt de platform 6-slijpmachines van Junker Group nog flexibeler en toepasbaarder, stelt de fabrikant. Krachtige lineaire aandrijvingen langs de X- en Z-as geven hoge verplaatsings- en versnellingswaarden en door gelijktijdig de montageruimte te verkleinen geeft dit volgens Junker een maximale dynamiek en nauwkeurigheid. De nieuwste meettechnologieën helpen om onderdelen volgens de eisen te produceren vanaf het allereerste begin van het slijpproces.

Universele platen

Tafelassemblages, zoals werkstukspindels, staartstukken of steunen, worden geïnstalleerd op gestandaardiseerde universele platen, die voor verschillende werkstukken automatisch of handmatig kunnen worden gepositioneerd. Het modulaire concept onderscheidt zich door een uiterst flexibele componentenindeling van tafelconstructies op geleiderails in het werkgebied. De tafelconstructies kunnen voor toekomstige slijpopgaven eenvoudig worden omgebouwd, tot 35% kortere cyclustijd, aldus Juncker.

Eenvoudige toegang

Het draait om eenvoudige toegang tot alle onderdelen in en op de machine en een geoptimaliseerde opstelling. Verbeterde toegankelijkheid en onderhoudsvriendelijkheid zorgen voor minder onderhoud en kosten (foto’s: Junker).

Het gehele concept van het systeem draait om eenvoudige toegang tot alle onderdelen in en op de machine en een geoptimaliseerde opstelling. Verbeterde toegankelijkheid en onderhoudsvriendelijkheid zorgen voor minder onderhoud en kosten. Doordat alle geleidingen en motoren volledig afgedekt zijn, is de slijpmachine geschikt voor gebruik met zowel emulsie, slijpolie als koelvloeistof. Het onderstel van de polymeerbetonmachine heeft een goede dempingseigenschappen en hoge torsiestijfheid. De geoptimaliseerde machinebedspoeling vergemakkelijkt het onderhoud, en de in de machinevoet geïntegreerde leidingen voor de toevoer van de media maakt toekomstige upgrades van de slijpmachine mogelijk. Het kleiner formaat van de machine verlaagt ook de totale transportkosten.

Verbeteringen voor milieu

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van koeling, pompen en drukregeling maken het gebruik van koelmedia die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid overbodig. Deze verbeteringen voor het milieu samen met de verhoogde energie-efficiëntie en minder onderhoud en verdere gedetailleerde verbetering maken de ontwikkeling van slijpmachines compleet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven