Kinkelder neemt belang in Odemar Metaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kinkelder neemt belang in Odemar Metaal

Het personeel van Odemar Metaal.

De Zevenaarse plaatbewerker Kinkelder Metal Solutions neemt een belang in Odemar Metaal uit Denekamp. Hierdoor ontstaat een metaalbewerkingsbedrijf met een breder producten- en dienstenpakket. Met de intensieve samenwerking wordt een volgende stap in de groeifase van beide bedrijven gezet.

Kinkelder Metal Solutions is in 1990 ontstaan na de afsplitsing van familiebedrijf en zaagbladenonderneming Kinkelder. Het bedrijf is gespecialiseerd in plaatwerk, metaalproducten en levert samenstellingen op maat.

Het bedrijf richt zich op uitbreiding van het dienstenpakket en is de afgelopen periode gegroeid naar een onderneming met 65 full-timers. De wens van directeur Pieter de Kinkelder om een breder aanbod van activiteiten aan te bieden aan afnemers leidde tot de samenwerking met Odemar.

Meerdere gesprekken

Overnamespecialist Marktlink Fusies & Overnames is namens Kinkelder ingeschakeld om een geschikte partner te vinden voor de groeiambities van het bedrijf. “Tijdens de zoektocht is er met meerdere kandidaten gesprekken gevoerd om te bepalen welke partij het beste aansloot bij het zoekprofiel van Kinkelder”, zegt Jeroen Oldengarm van Marktlink.

“In de zoektocht hebben we onze eigen database met potentiële kandidaten geraadpleegd. Daarnaast werd het zoekprofiel van Kinkelder op de website van Marktlink gezet. Uiteindelijk liet ondernemer Tom Hogeling van Odemar Metaal zijn oog op vallen op het profiel en zo kwam het traject in een stroomversnelling. Odemar Metaal bleek het beste te passen bij de wensen vanKinkelder en dat resulteerde uiteindelijk in deze prachtige samenwerking.”

Odemar Metaal

Odemar Metaal B.V. is een machinefabriek met meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van industriële toelevering. Odemar beschikt over een up-to-date machinepark en een engineerafdeling, die zich toelegt op het ontwikkelen van machines en systemen voor de food- en non-food industrie. Als toeleverancier en co-maker ligt de focus binnen het bedrijf voornamelijk op de industrieën machinebouw, automobiel, landbouw, voedingsmiddelen en recreatie.

“De samenwerking stelt ons in staat om op unieke wijze te groeien, zonder hierbij uit het oog te verliezen dat we in bepaald opzicht nog altijd de ‘smid op de hoek’ zijn”, zegt De Kinkelder. “Ieder metaalproduct is uniek en dat uit zich binnen ons bedrijf in focus, passie en vakwerk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven