Jasperse (22) waagt sprong in het diepe met eigen bedrijf • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Jasperse (22) waagt sprong in het diepe met eigen bedrijf

Robin Jasperse (Jasperse Fijnmetaal).

Robin Jasperse is eerder dit jaar gestart met zijn eigen bedrijf. De 22-jarige ondernemer is jong, vindt hij zelf ook. “Maar de markt is goed”, zegt hij in MTL Metaal Magazine. “En in de regio Eindhoven is veel vraag naar machineonderdelen. Voor mij redenen om de sprong in het diepe te wagen.”

Jasperse is in mei van dit jaar gestart met Jasperse Fijnmetaal. “Ik ben begonnen met helemaal niets”, vertelt hij, “maar nu heb ik al veel orders en een aantal vaste klanten. Ik heb een goede start gemaakt.”

‘Al zoveel geleerd’

De jonge ondernemer blikt in het vakblad terug wat hij allemaal heeft gedaan voor hij met zijn eigen bedrijf begon. Ook vertelt hij waar hij allemaal tegenaan liep. “Alleen al: hoeveel elektriciteit heb je nodig voor de machines en hoe dik moet de vloer van de bedrijfshal zijn?”

“Ik heb er al zoveel van geleerd en ik ben heel blij met mijn keuze. Ik heb mijzelf als het ware in het diepe gegooid, maar zo leer je wel het snelste.”

Energiekosten

Hij vertelt hoe hij zijn bedrijfspand in Middelbeers vond. Ook gaat hij op de materialenlevering, het transport en dat hij rekening houdt met het maximale aan energiekosten. Jasperse stelt nuchter dat hij niet anders gewend is dan de hoge prijzen die nu gelden. Bovendien hebben andere bedrijven er ook last van.

Jasperse erkent dat het maken van prijzen best lastig is als je 22 jaar bent. “Ik kijk niet zozeer naar de markt, maar naar de kosten die ik zelf maak.”

Flexibeler

Hij geeft aan wat het voordeel is om vanuit niets zijn bedrijf op te bouwen, hoe hij zijn klantenbestand uitbouwt, hoe hij nauwkeurig werk levert, en wat zijn verdere plannen zijn. Zo vindt hij zichzelf nu nog te jong voor personeel. “Want als je personeel hebt, moet je het ook goed doen. Nu ben ik alleen en ben ik flexibeler.”

Verder geeft hij tips voor het opstarten van een eigen bedrijf. En bovenal vertelt hij dat hij verspanen prachtig vindt, dat hij mooie producten maakt en precisiewerk levert. “Dat geeft voldoening.”

Lees het hele artikel in MTL Metaal Magazine (premium) (pagina 29-31).

Nog geen abonnee? Bekijk de mogelijkheden
Activeer uw account
Bekijk de advertentiemogelijkheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven