Ga naar hoofdinhoud

Jan Bolk beste praktijkopleider 2017

Bloemen en certificaat 'Beste praktijkbegeleider van Overijssel' voor Jan Bolk (midden). Links Tom Slootman (SBB), rechts Eelco Osse (directeur Boessenkool).

Jan Bolk uit Almelo is de beste praktijkopleider voor MBO-studenten van de provincie Overijssel in de sector Techniek en gebouwde omgeving. Dat heeft Tom Slootman van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekendgemaakt bij het erkend leerbedrijf Machinefabriek Boessenkool.

MBO-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

‘No-nonsense’

“De begeleiding van Jan kenmerkt zich door zijn eigen, directe, no-nonsense benadering met oog voor detail en motivatie van de leerlingen”, zegtSlootman. “Jan heeft altijd zowel goede contacten met zijn leerlingen alsook met de regionale opleidingsinstituten gehouden. Zowel binnen het VMBO, MBO en HBO vindt Jan prima zijn weg.”

‘Blij verrast’

Bolk leidt al meer dan dertig jaar MBO-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vakvaardigheden in de techniek. Jan is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons het vak leren in de praktijk omdat het onze vakmensen van morgen zijn. We zijn een innovatief bedrijf met een hoog niveau van vakmanschap. Door het praktijkleren leggen we daar een mooie basis voor.”

Meegaan met ontwikkelingen

Opleiden bij Machinefabriek Boessenkool vraagt van zowel studenten als de praktijkopleiders dat ze moeten meegaan met de ontwikkelingen van het bedrijf en de omgeving. Zo werken momenteel studenten mee aan innovaties als elektrische tractoren, mega-drones en energieopslagsystemen.

Beste MBO-student

Op 23 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het MBO. Dan kiest een jury de beste MBO-student van Nederland. Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor MBO-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 MBO-studenten voor hun rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven