Integratie software maakindustrie bij Bemet • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Integratie software maakindustrie bij Bemet

De deelname van Bemet International aan de Demoweek staat in het teken van de integratie van software in de maakindustrie: op één plek data invoeren om die gegevens op meerdere plekken te kunnen gebruiken. Het ERP-pakket ‘Plan-de-Campagne’ werkt als een spil tussen bedrijfsaansturing en onder andere boekhouding, managementinformatie, CAD/CAM, telefonie, materialenbibliotheek, webshop en Microsoft Office.

‘Plan-de-Campagne’ is een systeem om data omtrent werkvoorbereiding, productie en uitlevering van orders in vast te leggen en uit te wisselen. Met de geïntegreerde koppeling zijn bijvoorbeeld in- en verkoopfacturen uitwisselbaar tussen het ERP-systeem en het boekhoudpakket. Ook het bijwerken van openstaande posten bij het opslaan van een factuur of relatiekaart behoort tot de mogelijkheden. Naast de bestaande koppelingen met AccountView, Exact, King, Cash en Finnpack, kan Plan-de-Campagne worden gekoppeld aan elk boekhoudprogramma met een im- en exportmogelijkheid.

 

Bemet

Op basis van gegevens uit Plan-de-Cam genereert de Management Cockpit overzichten over resultaten, omzetontwikkelingen, onderhanden werk en levertijden (foto’s: Bemet)

 

CAD/CAM

Tijdens de Demoweek laat Bemet ook zien dat er diverse CAD/CAM-koppelingen zijn om gegevens van en naar CAD-systemen uit te wisselen. Stuklijstgegevens worden met deze koppeling automatisch overgenomen, waardoor dubbel invoeren van stuklijstgegevens niet meer nodig is. Bestaande koppelingen zijn met TopSolid, Delcam, JETCAM, AutoCAD, Inventor, E-Plan en Hi-CAD. Verder werkt Plan-de-Campagne met bijna alle telefooncentrales door middel van Frontline OTS. Bellen gebeurt rechtstreeks vanuit de klantenkaart of het adressenbestand, bij inkomende gesprekken is contactinformatie direct zichtbaar in een belscherm en de -historie wordt vastgelegd. Er is ook een data-uitwisseling tussen het materiaalbestand van Plan-de-Campagne en de artikelenbibliotheek van staalleverancier Schmolz + Bickenbach.

 

Bemet

 

Met het ERP-pakket kunnen maakbedrijven producten direct ook aanbieden via een webshop.

 

Microsoft Office

De schermindeling en de sneltoetsen in Plan-de-Campagne komen in grote lijnen overeen met de programma’s van Microsoft Office. Dankzij een koppeling kunnen e-mailberichten uit MS Outlook worden geïmporteerd in en gekoppeld aan een relatie, calculatie of project. Andersom kunnen agendagegevens worden geëxporteerd. Door middel van synchronisatie via MS Outlook is de agenda dan (onderweg) te raadplegen op een PDA, mobiele telefoon of iPad.  De video hieronder geeft meer informatie over Plan-de-Campagne:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven