Inductief opladen mobiele robots Sherpa • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Inductief opladen mobiele robots Sherpa

Autonome mobiele robots (amr) verhogen de productiviteit aanzienlijk, zeker als ze relatief snel opladen. Zij kunnen namelijk taken overnemen met een lage toegevoegde waarde. Sherpa Mobile Robotics (SMR) biedt klanten nu een maximale systeembeschikbaarheid door haar collaboratieve robots uit te rusten met inductieve oplaadsystemen uit de etaLink 3000-serie van het Duitse Wiferion.

De Franse robotica-specialist Sherpa Mobile Robotics ontwikkelt, produceert en verkoopt autonome, collaboratieve robots voor logistiek en productie. Deze systemen worden gebruikt voor handling, het transporteren van componenten, de aanvoer van productielijnen en het sorteren en picken van goederen. Ze vervangen handmatige handlingstappen.

Hoge beschikbaarheid

“Wij bieden onze klanten een efficiënte automatiseringsoplossing om hun logistieke processen te optimaliseren”, zegt Damien Winling, technisch directeur bij SMR. “Een hoge beschikbaarheid van onze robots staat hierbij centraal.”

Met de draadloze laadtechnologie van Wiferion wordt stilstand tijdens laadpauzes geëlimineerd waardoor de productiviteit aanzienlijk wordt verhoogd, aldus Winling.

‘In process charging’

Het inductieve acculaadsysteem maakt het namelijk mogelijk om de Sherpa-robots efficiënt tussentijds te laden (‘in process charging’).

Wanneer de amr naar het laadstation rijdt – ongeacht vanuit welke richting – begint het laadproces volledig automatisch in minder dan een seconde. Een eenvoudige plug-and-play installatie via de vloermat maakt dat mogelijk. Tijdens het opladen worden tegelijkertijd de accu- en voertuiggegevens via de geïntegreerde CAN-communicatie verzonden.

Met een rendement van 93% kunnen zelfs de kortste stops worden gebruikt voor een efficiënte energievoorziening. “Voor ons waren ook de betrouwbaarheid en de vrijheid van onderhoud van de systemen doorslaggevende criteria”, benadrukt Winling.

Gaandeweg hele serie

De Sherpa-B robot voor containertransport is momenteel uitgerust met het inductieve laadsysteem. Achtereenvolgens zullen ook de andere robots de Wiferion-oplossingen geïmplementeerd krijgen. Ook de Sherpa-P voor het transport van pallets zal worden uitgerust met het etaLink systeem.

“Wij zijn ervan overtuigd”, zegt hij “dat wij door het combineren van onze technologie met de energiesystemen van Wiferion, onze klanten de perfecte oplossing zullen bieden om hun processen te optimaliseren en verder marktaandeel te winnen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven