HPI Group neemt KunststofPlus over • Metaal Magazine
Nieuws

HPI Group neemt KunststofPlus over

Paul Harkema (links) met Wim Krouwel (foto: Aad van Vliet).

HPI Group (eerder Moulding Industries) uit Woerden neemt samen met zijn management KunststofPlus uit Zoetermeer over. Dit kunststofspuitgietbedrijf, dat halffabricaten en eindproducten vervaardigt op basis van het spuitgieten van thermoplastische kunststoffen, verzorgt het hele traject van ontwerp tot realisatie van het product. De overname is onderdeel van de buy-and-buildstrategie van HPI Group.

Het managementteam van HPI Group wordt naast Paul Harkema (CEO) gevormd door Hans Lubbers (COO) en René van der Pot (CFO).

De huidige DGA Wim Krouwel zal opgevolgd worden door Arjan de Bruin. De Bruin zal met ondersteuning van het managementteam de dagelijkse leiding van KunststofPlus op zich nemen.

‘Belangrijke groeimogelijkheid’

Harkema ziet zijn jongste transactie als een belangrijke groeimogelijkheid van de gehele HPI Group.

KunststofPlus is een gezond bedrijf met een trouwe klantenkring”, aldus de CEO van HPI Group. “In de markt heeft KunststofPlus de reputatie als een technisch kwaliteitsbedrijf. De kunststoffabriek heeft veel potentie. Het pand biedt veel capaciteit voor groei die op korte termijn zal worden benut voor diverse HPI-projecten.”

Buy-and-buildstrategie

In januari van dit jaar heeft HPI Group al zowel Geku Plastik als PET Innovators overgenomen, om de volgende schakel aan de keten van samenwerkende kunststofproductiebedrijven toe te voegen. Hiermee opende HPI Group ook de poorten tot de Duitse markt.

Voor de internationale doorbraak kreeg het Woerdense bedrijf al belangen in Bema Kunststoffen, CKV Plastics, Metron en Packpower, allen vooral actief in de kunststofverwerkende industrie voor chemie, automotive & technisch spuitgietwerk.

‘Nog meer overnames’

Huub Verbeeten van Marktlink Fusies & Overnames begeleidde Harkema ook bij deze jongste acquisitie: “Er is al eerder gememoreerd aan de actieve buy-and-buildstrategie in de kunststofindustrie. Voor HPI Group verwachten we ook komend jaar nog activiteit op de overnamemarkt.”

Harkema verwacht dat de beschikbare capaciteit bij KunststofPlus voor HPI Group eind dit jaar volledig zal zijn benut.

Lees ook:

Moulding Industries neemt over (13 augustus 2019)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven