Moulding Industries neemt over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Moulding Industries neemt over

Paul Harkema (foto), de ondernemer achter investeerder Moulding Industries (MI), heeft opnieuw 2 strategische overnames binnen de spuitgietindustrie bekendgemaakt. Het gaat om CKV Plastics uit Sprundel en het Amsterdamse Metron. Dit als onderdeel van een eerder gestarte buy-and-buildstrategie.

Door de strategische overnames stelt de organisatie nog beter in staat te zijn om een compleet aanbod te bieden en zo een one-stop-shop te vormen voor klanten in de kunststofmarkt.

De groep heeft met de overnames nu een gecombineerde omzet van enkele tientallen miljoenen euro’s en meer dan 150 personeelsleden. Marktlink Fusies & Overnames heeft de acquisities begeleid.

Volledig belang

Moulding Industries heeft in de twee overgenomen bedrijven een volledig belang verworven, waardoor de interne verschuiving van capaciteit en opdrachten eenvoudig te realiseren is.

Het bedrijf verstevigt door de overnames zijn positie in verschillende sectoren, zoals de automobielindustrie, (tuin-)bouw, verlichtingsindustrie, olie- en gasindustrie, meubelindustrie en verpakkingsindustrie.

‘Mogelijkheden voor consolidatie’

“We hebben Moulding Industries nu voor de vierde keer mogen begeleiden bij een overname in deze sector”, vertelt Huub Verbeeten, overnamespecialist bij Marktlink en acquisitie-adviseur van Paul Harkema.

“De overnames zijn onderdeel van een buy-and-buildstrategie die we eerder samen met Moulding Industries uitgestippeld hebben”, aldus Verbeeten. “Het vertrouwen en de visie van Harkema in deze sector laat zien dat er veel mogelijkheden zijn voor consolidatie.”

Volgens Verbeeten zullen de bedrijven aan de achterkant geïntegreerd worden zodat er synergievoordelen ontstaan, terwijl de bedrijven afzonderlijk blijven opereren. “In de toekomst zien wij met Marktlink nog meer kansen voor overnames in deze sector.”

Eerdere overnames

Eerder acquireerde Harkema met Moulding Industries via Marktlink de bedrijven Packpower en Bema.

Dankzij de overname van Bema in 2018 verwierf Moulding Industries een groot aandeel in de verfmarkt met klanten zoals Axalta en AkzoNobel.

Bema heeft twee volledig geoutilleerde fabrieken: een fabriek in Zierikzee en (sinds 2004) een fabriek in Bosnië.

Door de overname van Packpower in 2016 is de productie van kwalitatief hoogwaardige kunststofverpakkingen middels ‘blow moulding’, een extrusie-blaastechniek, aangetrokken.

‘Bedrijven samenbrengen’

De overnames passen in de strategie van Paul Harkema om meerdere bedrijven in deze branche samen te brengen. “Ik focus mij op de kunststof producerende industrie omdat ik daar veel synergievoordelen zie met mijn huidige bedrijven”, zegt hij.

“Tevens is dit een stabiele markt waarin veel degelijke bedrijven bestaan die een opvolgingsprobleem hebben, hier kan ik een goede oplossing voor bieden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven