Hogesnelheid-vijfasser bij Hurco op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hogesnelheid-vijfasser bij Hurco op EMO

Op stand D74 in hal 12 toont Hurco het nieuwe vijfassige bewerkingscentrum BX30U. Deze BX30U is opgebouwd voor ‘highspeed’-freeswerk en uitgerust met de nieuwste vijfassige technologie. Met standaard 18.000 rpm spil, 40 meter/min ijlgang en 40 toolplaatsen in het magazijn, is deze compacte portaalmachine volgens Hurco klaar voor het zwaarste werk.

De tafel van de nieuwe Hurco BX30U draait sneller en kan meer gewicht opnemen. Intuïtieve vijfzjdige dialoogprogrammering heeft slechts één part setup nodig. De geïntegreerde  tafel laat grote werkstukvrijheden toe. De WinMax besturing heeft vijfasssige features om het programmeerwerk tot een minimum te beperken. Met een hoge regelverwerkingssnelheid van minder dan 0,5 milliseconde wordt, in combinatie met elk CAM systeem, een snel vijfassig simultaan freesresultaat gegarandeerd.

 

Vijfassig

De website www.fiveaxismachining.com van Hurco is geheel gewijd aan opleiding voor vijfassig frezen. Deze door Hurco opgezette site behandelt in het algemeen de onderwerpen als verspaning, programmering, werkstukopspanning en geeft uitleg hoe vijfassige technologie voor bedrijven meer winst kan opleveren. De voordelen van vijfzijdige bewerking op een vijfassige machine komen uitgebreid aan bod. De overstap van een drieassig bewerkingscentrum naar een vijfassig bewerkingscentrum reduceert steltijden, zorgt voor kostenbesparing en verhoogt de nauwkeurigheid. De website omvat informatie van applicatie engineers met links naar relevante artikelen uit diverse bronnen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven