'Hoge hakken in techniek' en 'Leerfabriek' van Stodt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Hoge hakken in techniek’ en ‘Leerfabriek’ van Stodt

Technisch opleider Stodt in Hengelo heeft voor de vijfde keer in successie de jaarlijkse bijeenkomst ‘Hoge hakken in techniek’ georganiseerd. De focus lag dit keer op het feit dat de verspanende industrie momenteel meer dan ooit schreeuwt om goed gekwalificeerd technisch personeel. Ook komt er een ‘Leerfabriek’.

Met ‘Hoge hakken in de techniek’ richtte Stodt zich vorige maand op vrouwen die in de technische sector werken in HRM- en P&O-functies. Juist zij zijn degenen die geschikte kandidaten moeten plaatsen voor de veelheid aan technische vacatures, stelt Stodt. Om die reden vindt de opleider het belangrijk dat deze vrouwen zoveel mogelijk affiniteit hebben met de techniek en de realiteit van de werkvloer.

Bij de jongste editie van ‘Hoge hakken in de techniek’ maakten de deelneemsters persoonlijk kennis met de praktijk van tekening lezen, meten en CNC-verspanen. Ter afsluiting kregen zij bovendien de gelegenheid om zelf een schoen met hoge hak te frezen.

Leerfabriek

De opleider laat tevens weten te werken aan een nieuw opleidingsconcept: de Leerfabriek. Dit is een praktijkgerichte hightech fabriek met verschillende smart industry productie- en automatiseringsconcepten.

Cursusdeelnemers, BBL- en BOL-leerlingen, omscholers, zij-instromers, etcetera kunnen hiermee in een hybride productieomgeving de CNC-productie simuleren en hierdoor kennis en ervaring opdoen.

De Leerfabriek heeft, geeft Stodt aan, realistische productiemogelijkheden waar cursusdeelnemers en leerlingen onder begeleiding van vakmensen en docenten opgeleid worden in een praktijkgerichte omgeving. Er is in de toekomst ook ruimte voor het uitvoeren van projecten door participerende bedrijven.

De bedoeling is dat de Leerfabriek eind 2017 ingericht en operationeel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven