Het roer is om bij Gibas • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Het roer is om bij Gibas

Machine- en gereed-schapleveranciers moeten de omslag maken van ‘hardware’-leveranciers naar procesleveranciers. Bij Gibas Numeriek zijn nu de bestaande machine- en een nieuwe gereedschapafdeling, en ook een automatiseringsafdeling, samengebracht onder één dak. Metaalbewerkers kunnen zo profiteren van synergie-effecten tussen die afdelingen.

Gibas Numeriek is een groeiende organisatie. De meeste activiteiten Esmeijer zijn intussen overgenomen en geïntegreerd in Gibas. Enrico Akkerman is nu een van de directeuren in Almere. Sinds vorig najaar is Gibas Tools als een aparte BV actief met Marcel van Hijum als directeur. En binnen de gereedschap-afdeling van Gibas werkt nu ook Jack Huijsmans die de afgelopen jaren een eigen visie op productietechnologie in combinatie met verspanende gereedschappen ontwikkeld heeft.

 

Optimaliseren van verspaningsproces bij Gibas

Een application-engineer  van Gibas in actie met het optimaliseren van een verspaningsproces. Vanuit de aanwezig machine-, gereedschap- en automatiseringskennis krijgt de afnemer een functionerend metaalbewerkingsproces aangeboden (foto’s: Gibas Numeriek)

 

Automatisering

Ook de afdeling Automatisering, een bestaand onderdeel van Gibas Numeriek, is groeiende: op dit ogenblik werken zeven tot acht mensen continu aan automatiseringsprojecten; veelal in combinatie met de machineverkopen van Gibas Numeriek. Een vierde afdeling van Gibas is Logistiek en Verhuizingen die bijvoorbeeld als dienstverlener verhuizingen van bedrijven verzorgt.

 

Integraal

De metaalbranche vraagt zich intussen af waar Gibas mee bezig is? Die vraag willen Akkerman, Steven Gijsen (algemeen directeur Gibas Numeriek) en Van Hijum graag beantwoorden. Heel kort samengevat: het roer is om bij Gibas. Niet langer staat alleen het leveren van hardware als machines en gereedschappen centraal, maar de organisatie is nu meer ingericht voor het integraal oplossen van vragen en problemen van metaalbewerkers. Dit sluit aan bij de stijgende vraag vanuit de metaalbranche naar ‘turn key’-leveringen.

 

In het komende nummer van Metaal Magazine meer informatie over het veranderingsproces van Gibas Numeriek. Kijk hier voor een aanbieding op een abonnement op Metaal Magazine.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven