Heidenhain Connected Machining • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Heidenhain Connected Machining

Connected machining.

Heidenhain laat de bezoeker tijden de TechniShow 2018 kennismaken met de laatste innovaties en ontwikkelingen met betrekking tot onder andere Connected Machining. Hieronder geeft het bedrijf alvast een vooruitblik op enkele nieuwigheden die op de TechniShow gepresenteerd worden.

Door machine en besturing smart te maken via een koppeling met het bedrijfsnetwerk, krijgt de gebruiker met StateMonitor tools aangereikt om de productiviteit van uw machines te bewaken en te analyseren. Zo is het mogelijk om de actuele (real-time) status tot wel 30 machines te monitoren, met diverse evaluaties. Denk hierbij aan beschikbaarheid, rendement, meldingen van machines, looptijden van programma’s en meer. Welke data er exact wordt weergegeven en hoe deze gegevens en inzichten bijdragen aan de productiviteit, laat Heidenhain de bezoeker graag live ervaren hun onze stand tijdens de TechniShow.

CNC Pilot 640 (nieuwe generatie)

Met een nieuw, 15.6” multi-touch breedbeeld display is de bediening van de machine nog intuïtiever en slimmer dan tevoren. Naast een verbeterde interface is er ook functioneel meer mogelijk. Zo is de besturing uitgerust met Turn Plus, waarmee de gebruiker met één druk op de knop een NC-programma maakt. Daarnaast zijn er drie nieuwe kanalen toegevoegd voor asynchroon meervoudige snijopdrachten. Dankzij Load Monitoring wordt de spil- en aandrijvingsbelasting van de machine bewaakt. Het programma vergelijkt vervolgens deze data met de belastingwaarden van een referentiebewerking. De gebruiker krijgt vervolgens de belastingwaarden overzichtelijk dankzij een grafische weergave. Benieuwd naar alle voordelen en verbeteringen? Op onze stand worden alle innovaties persoonlijk met de bezoeker doorgenomen.

Dynamic Efficiency & Dynamic Precision

Produceer sneller, stabieler en efficiënter met de TNC besturing en verbeter de productiviteit met maar liefst 40%. Met Dynamic Efficiency en Dynamic Precision wordt het productieproces verbeterd. Onder aan de streep is er aantoonbaar minder afkeur, zijn er minder bewerkingsstappen en hoeft de gebruiker minder na te bewerken. Hoe dit kan? Kom langs op de stand voor een live demonstratie door de specialisten van Heidenhain.

Live X-Perience: maak zelf peper/zoutset

Hoe (eenvoudig) is het om zelf een werkstuk te produceren aan een freesmachine? Ervaar het zelf op onze stand tijdens de TechniShow. Het werkstuk wordt gefabriceerd met behulp van de vernieuwde TNC 640 besturing en Dynamic Efficiency & Dynamic Precision, waardoor de bezoeker veel innovaties live in werking ziet. Maak kans om zelf een peper/zoutstel aan de machine te maken (en mee te nemen!) of kom langs om dit proces te aanschouwen. Heidenhain ontmoet de bezoekers graag op hun stand C072 in hal 11.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven