Ga naar hoofdinhoud

Hedelius op EMO: Precisie met automatisering

Marathon SR518 palletmagazijn (links) aan een Acura 85.

Hedelius presenteert op EMO Hannover het diverse aanbod van moderne CNC-bewerkingscentra en automatiseringsoplossingen. Een van de hoogtepunten wordt de première van het nieuwe Marathon SR518 palletmagazijn met 18 pallets voor zeer flexibele geautomatiseerde productie.

De SR518 is speciaal ontworpen voor het verwerken van grote, zware afzonderlijke onderdelen als herhalingsonderdelen of kleine tot middelgrote series.

De multipallet-buffer heeft 18 pallets van elk 500 x 500 mm, een interferentiecirkel van 700 mm en een transportgewicht van 470 kg (opspangewicht 435 kg, opspanhoogte 500 mm). Het palletmagazijn is voorzien van een Heidenhain-palletwisselaar-besturingssysteem.

‘Perfect ingespeeld team’

“In combinatie met het krachtige 5-assige bewerkingscentrum Acura 85, de optionele 50 kW spil en een 344-voudig Standby gereedschapsmagazijn ontstaat een perfect ingespeeld team voor de hoogste productiviteit”, aldus Hedelius.

Vanaf het 360° draaibare in- en uitvoerstation heeft de operator in alle gevallen zicht op de werkruimte van de machine. Deze blijft ook volledig toegankelijk vanaf de voorzijde, voor procescontrole en het plaatsen van nieuwe werkstukken.

Tijdens EMO

Het nieuwe systeem is tijdens de EMO in hal 12, stand D04 te zien, gekoppeld aan een Acura 85. Ook de Hedelius-bestseller Tiltenta 7 staat er live.

In de Benelux wordt het merk gevoerd door Promas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven