Ga naar hoofdinhoud

Halter toont op EMO de eenvoud van automatiseren

Het Nederlandse Halter CNC Automation toont op de EMO het complete portfolio, maar ook maatwerkoplossingen. Zo is volgens het bedrijf zelf te ervaren hoe eenvoudig automatisering kan zijn, en hoe gemakkelijk de plug-and-play-oplossing voor nieuwe én bestaande CNC-machines, van elk merk in de bestaande productie kan worden geïntegreerd.

Tijdens de vakbeurs toont Halter “de essentie van het automatiseren van CNC-machines voor draai- en freestoepassingen”.

Dit onder meer met een Halter Universal Big lange-assen-oplossing, met aan de ene zijde een hoge opslagcapaciteit voor assen tot 600 mm lengte en aan de andere zijde de mogelijkheid om zware assen tot 1.000 mm lengte en 50 kilo gewicht te automatiseren.

Meerdere functionaliteiten

Verder toont een Halter Universal Premium flexibiliteit door meerdere functionaliteiten in het automatiseringsproces aan te koppelen.

Concreet gaat het om het be- en ontladen van Lang-Technik Makro Grip-klemmen op een 5-assige freesmachine. Daarbij worden de producten door de robot op een Mitutoyo MiStar 555 CMM geplaatst voor een geautomatiseerde kwaliteitscontrole. Met één Halter-cel zijn zelfs meerdere machines te automatiseren.

Op de stand worden ook de mogelijkheden van het gestapeld automatiseren van flens- en plaatdelen laten zien op de Halter TurnStacker en de Halter Compact met 12 kg robot, voor frezen op een zeer kleine vloeroppervlakte.

Ook voor bestaande machines

Bestaande CNC-machines zijn eveneens goed te automatiseren. “Met de expertise van Halter kan vrijwel elke machine, ongeacht de leeftijd, gekoppeld worden aan een Halter-beladingsrobot. Hierdoor is het niet altijd nodig om in een nieuwe CNC-machine te investeren.

En wanneer de bestaande CNC-machine later alsnog wordt vervangen, kan de Halter aan de nieuwe CNC-machine worden gekoppeld.

Tijdens EMO

Halter is tijdens de EMO te vinden in hal 15, stand B17.

Bekijk: Dossier EMO Hannover 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven