Halter start tweede assemblagelijn • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Halter start tweede assemblagelijn

Halter produceert de LoadAssistant bij Fastems in het Duitse Issum (Foto: Halter CNC Automation).

Halter CNC Automation verdubbelt haar productiecapaciteit met de start van een tweede assemblagelijn. Dit om te voldoen aan de aanhoudende vraag naar beladingsrobots voor de verspanende industrie in Europa en Verenigde Staten. Door het tekort aan arbeidskrachten, de noodzaak tot meer flexibiliteit en de steeds kleinere series hebben verspanende bedrijven behoefte aan slimme automatisering.

Halter CNC Automation levert inmiddels in meer dan 20 landen en heeft een netwerk van meer dan 30 actieve dealers. In vrijwel alle landen maakt Halter een sterke groei door. Om aan deze toenemende vraag te kunnen blijven voldoen is onlangs besloten om de productiecapaciteit uit te breiden.

“Wij leveren een kwalitatief hoogstaand product en investeren continu in de kennis van onze service medewerkers en service partners. We zien dat dit in met name in landen als Duitsland wordt gewaardeerd”, zegt directeur Wouter van Halteren.

Herhalingsopdrachten

“Niet alleen worden onze systemen door alle toonaangevende CNC-machinefabrikanten verkocht aan allerlei verspanende bedrijven, maar we krijgen ook veel herhalingsopdrachten van grote bekende bedrijven uit de industrie.” Daarom heeft het bedrijf besloten een tweede assemblagelijn in het Duitse Issum te starten. Met de verdubbeling van capaciteit verwacht het bedrijf een levertijd van minder dan 12 weken te kunnen garanderen.

De Halter LoadAssistant is een universele beladingsrobot die te combineren is met elk merk CNC-machine. Deze beladingsrobot is zowel geschikt voor draai- als freesmachines en laat zich eenvoudig programmeren. Bovendien is het systeem eenvoudig verplaatsbaar, waardoor het bij meerdere machines kan worden ingezet.

Metav en TechniShow

Het bedrijf staat op dit moment op de Metav in Düsseldorf hal 16 stand G21. Op de TechniShow 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht zijn alle modellen van de Halter LoadAssistant ‘live’ in werking te zien.

Het hoofdkantoor van Halter CNC Automation staat in Nederland. Daarnaast heeft het bedrijf eigen verkoopkantoren in de UK en de Verenigde Staten. De productie van de Halter LoadAssistant vindt plaats bij Fastem Systems in Issum (Duitsland), partner van Halter CNC Automation.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven