Beladingsrobot voor CNC-machines • Metaal Magazine
Nieuws

Beladingsrobot voor CNC-machines

Halter LoadAssistant.
Halter LoadAssistant.

Halter CNC Automation toont op de Metav 2018 de robotcel ‘Halter LoadAssistant’ met opgebouwde 6-assige, beladingsrobot, de voor het beladen en/of ontladen van CNC bewerkingsmachines. De robotcel is leverbaar in een Universal- of S-uitvoering, met naar keuze een maximumbelasting van de robotarm van 10, 20 of 35 kilogram, afhankelijk van het geselecteerde model.

In de Universal-uitvoering is de beladingsrobot te combineren met zowel CNC draai- als freesmachines voor werkstukken van 10×10 mm tot 230×230 mm of werkstukken met een diameter variërend van 10 – 230 mm. De S-180 is specifiek voor CNC freesmachines voor werkstukken van 40×40 mm tot 180×180 mm en de S-230 voor CNC draaimachines met werkstukken met een diameter van 43 tot 230 mm. Ongeacht de uitvoering is de afmeting van de robotcel altijd 1750x1435x2220 mm.

SmartControl

Op de SmartControl, aan de buitenzijde van de robotcel, kan de gebruiker een van te voren gedefinieerde wizard doorlopen en zo de robot in 12 eenvoudige stappen instellen voor de uit te voeren werkzaamheden. Het belangrijkste uitgangspunt bij de ontwikkeling van bovengenoemde installatie was het te allen tijde kunnen garanderen van de veiligheid van de operator. Zo is de rasterplaat bij de Universal-uitvoering verdeeld in twee helften, middels een fysieke afscheiding. Aan de ene kant van de afscheiding staat een operator die de rasterplaat bevoorraad met de te bewerken werkstukken en aan de andere zijde staat de robot in een afgeschermd werkgebied, die volcontinu de CNC-machine belaad en/of ontlaad. Zodra alle werkstukken aan robotzijde klaar zijn, draait de robot de rasterplaat zelf door.

Stapelsysteem

Standaard zijn 7 verschillende, in hoogte verstelbare rasterplaten te leveren. Optioneel kan een klantspecifieke rasterplaat worden vervaardigd. In tegenstelling tot de Universal-uitvoering, werkt de robot bij de S-uitvoering met een stapelsysteem met 12 posities (waarvan 1 lege positie). Steeds als de robot een te bewerken werkstuk oppakt van een stapel, wordt die stapel elektrisch omhoog geduwd. De werkstukken die klaar zijn, worden vervolgens opgestapeld op de lege positie. De capaciteit van de S- modellen is afhankelijk van de hoogte van de werkstukken. Dit kan variëren van 22 werkstukken van elk 175 mm tot 385 werkstukken van elk 10 mm hoog.

Vingergrijpersysteem

Afhankelijk van de functie worden de robots uitgerust met een pneumatisch aangedreven 2- of 3- vingergrijpersysteem, 2 voor frezen en 3 voor draaien. Doordat dit systeem is uitgerust met een pneumatisch slot wordt het werkstuk vastgehouden als de luchtdruk wegvalt. Wordt deze weer hersteld dan worden de werkzaamheden hervat.

Halter CNC Automation staat op de Metav 2018 op standnummer: 16G21.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven