Halter LoadAssistant populair in Duitsland • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Halter LoadAssistant populair in Duitsland

Halter produceert de LoadAssistant bij Fastems in het Duitse Issum (Foto: Halter CNC Automation).

De Duitse markt weet het Nederlandse Halter CNC Automation steeds beter te vinden. Mazak heeft onlangs 4 LoadAssistants van Halter aangeschaft. Deze vier robotcellen worden geplaatst bij allevier de democentra van Mazak in Duitsland. DMG Mori is nog in gesprek over samenwerking op het gebied van standaard robotisering van haar standalone machines.

Dat bleek tijdens de open dagen van Fastems in het Duitse Issum waar de LoadAssistants (standaard en S-model) voor Halter worden geproduceerd, meldt Made in Europe.nu.

Productie uitgebreid

Duitse verspaners hebben sowieso al veel interesse in de robotcellen van Halter. Eerder dit jaar werd in Issum al een tweede productielijn voor de LoadAssistant gestart. Nu wordt onderzocht of een verdere uitbreiding mogelijk is. Op dit moment wordt er 2,5 cel per week geproduceerd.

Reden voor het succes is volgens Halter dat Duitse bedrijven open staan voor automatisering. Dit wordt mede ingegeven door het tekort aan goede vakmensen, dat ook in Duitsland een groot probleem is, toenemende flexibiliteit, steeds kleinere series en een grote variëteit in producten.

Gebruikersvriendelijke software

Met name de gebruikersvriendelijke software SmartControl speelt in op deze ontwikkelingen. Daarnaast vindt de Duitse markt het belangrijk dat bij de productie A-merk componenten worden gebruikt.

Tijdens de open dagen van Fastems was er veel belangstelling voor demonstraties van het systeem. Niet voor niets heeft Halter vorige maand nabij Stuttgart een Technology Center geopend in het pand van de Fanuc Academy.

Meer afzet

Het Nederlandse bedrijf verwacht de komende 5 jaar nog veel te kunnen doen op de Duitse markt. Daarnaast draait de Amerikaanse markt goed. Inmiddels is daar een 7 man sterk team actief voor Halter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven