Halter start tweede Duitse Technology Center • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Halter start tweede Duitse Technology Center

Het tweede Halter Technology Center is gevestigd in de Fanuc Academy (foto) in Neuhausen auf den Fildern.

Halter CNC Automation heeft in Duitsland een tweede Halter Technology Center geopend. Daardoor kunnen Duitse relaties behalve naar Issum (in Nordrhein-Westfalen) nu ook naar Neuhausen auf den Fildern, nabij Stuttgart. Het centrum is gevestigd in de Fanuc Academy. Halter geeft er demonstratie, workshops en trainingen.

De fabrikant van flexibele robotbeladingssystemen voor CNC-machines biedt al langer de mogelijkheid voor klanten en geïnteresseerden om een workshop te volgen in de productievestiging in Issum.

Zuid-Duitsland

Met deze tweede trainingslocatie in Duitsland kunnen geïnteresseerden uit met name Zuid-Duitsland nu gemakkelijker trainingen en workshops volgen.

“De workshops die wij geven zijn voor individuele bedrijven, die overwegen te investeren in automatisering en alles willen weten over ons flexibele robotbeladingssysteem”, aldus Halter-directeur Wouter van Halteren.

“We geven een compleet beeld van de zowel de technologie als ook de economische voordelen van onze Halter LoadAssistant. We berekenen  zelfs samen met de klant de terugverdientijd aan de hand van een tool die wij hiervoor hebben ontwikkeld.”

Ook voor trainingen

De nieuwe locatie wordt ook gebruikt voor het geven van trainingen. Van Halteren: “Met deze investering willen we onze klanten nog meer service geven.”

“Metaalbedrijven hebben behoefte aan leveranciers die echt helpen om de investering optimaal te laten renderen. Dankzij de korte omsteltijden van de Halter LoadAssistant kunnen de spindeluren van CNC-machines, ook bij relatief kleine series, aanzienlijk worden verhoogd. Een goede training van operators is dan wel essentieel.”

Eigen werkstukken beladen

Een workshop van Halter duurt enkele uren en bevat onder meer uitleg over de technologie, kennismaken en werken met de Halter LoadAssistant, eigen werkstukken leren beladen en ontladen en het berekenen van de terugverdientijd.

Elke workshop wordt individueel, per bedrijf opgezet, zodat daadwerkelijk een simulatie van de dagelijkse praktijk gerealiseerd kan worden. Verder wordt gewerkt met kleine groepen, zodat er tijd en aandacht is voor alle aanwezigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven