Haimer tekent een samenwerkingsovereenkomst met DMG Mori • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haimer tekent een samenwerkingsovereenkomst met DMG Mori

De partners kijken uit naar de Microset-Deal en samenwerkingsovereenkomst: (van links naar rechts) Dr. Maurice Eschweiler, lid van de Raad van Bestuur DMG MORI AG, Claudia Haimer,CEO van Haimer GmbH, Christian Thönes, voorzitter van DMG MORI AG, Andreas Haimer, Managing Director en President van de Haimer Group.

Het partnerschap tussen de Haimer Group en DMG Mori is verder versterkt. Beide bedrijven hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarbij de stap is gezet naar een hoger samenwerkingsverband van Haimer producten. Daarnaast is Haimer op 1 januari 2017 eigenaar geworden van de DMG Mori Microset onderneming die nu verder gaat onder de naam Haimer Microset GmbH.

Succesvolle bewerkingen eisen zowel krachtige machines en uiterst precieze gereedschapshoudertechnologie, die voor een proceszekerheid zorgt en dat de nauwkeurigheid wordt overgedragen van de spindel direct naar het snijvlak. Dat is de reden waarom de zakelijke relatie tussen de Haimer Group, een internationale marktleider in hoog precisie gereedschapshouders en DMG Mori, een wereldwijde leider in het produceren van machines, al zeer succesvol en betrouwbaar is geweest voor vele jaren.

Aanvullling portfolio
Met de overname van de DMG Mori’s Microset gereedschapvoorinsteltechnologie, heeft de Haimer Group, een familiebedrijf met bijna 600 werknemers, een uitstekende aanvulling op de bestaande productportfolio. Naast de hoog precisie gereedschaphouders in alle gangbare opnames en lengtes is er het huidige omvattende productportfolio met een verscheidenheid aan krimp- en balanceermachines.
Claudia Haimer, CEO van Haimer, legt uit: “Aangezien de locatie van Haimer Microset GmbH met ongeveer 35 medewerkers in Bielefeld gevestigd is en zal blijven, zal naast onze hoofdlocatie in Igenhausen, Augsburg, Duitsland, dit onze tweede Haimer productielocatie worden. De fabriek in Bielefeld zal verder worden uitgebreid voor onze Noord-Duitslandse sales en marketing medewerkers met een nieuwe showroom, waar we aan de huidige- en potentiële klanten kunnen laten zien waar Haimer toe in staat is om de volledige procesketen die wordt gevraagd rondom de machines, te beantwoorden. We kijken uit naar de langetermijnontwikkeling van de nieuwe Haimer fabriek, samen met de medewerkers in Bielefeld en met de intensievere samenwerking met DMG Mori. ”

Premium partnerschap

Voortaan zal DMG Mori alle producten met betrekking tot gereedschapvoorinstelling, balanceer- warmtekrimptechnologie en tool management uitsluitend van Haimer kopen.

De samenwerkingsovereenkomst voorziet in een nog sterkere relatie tussen de twee ondernemingen met een premium partnerschap. Voortaan zal DMG Mori alle producten met betrekking tot gereedschapvoorinstelling, balanceer- warmtekrimptechnologie en tool management uitsluitend van Haimer kopen. Alle DMG Mori technologie-, testcentra en fabrieken over de hele wereld zullen worden uitgerust met Haimer producten.
“We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met Haimer als een Premium Partner,” zegt Christian Thönes, CEO van de DMG Mori AG. “We zullen onze eerste gezamenlijke producten met betrekking tot de Smart Tool Management tijdens de EMO 2017 te Hannover tentoonstellen.” De samenwerkingsovereenkomst bevat bovendien ook dat DMG Mori, Haimer Microset-producten tijdens en hun open dagen tentoon zal stellen. Het zal deze producten ook blijven verkopen via hun wereldwijde verkoop en service vestigingen.

 

Andreas Haimer, Manager Director en President van de Haimer Group, die verder toegevoegd, “Haimer Microset gereedschapvoorinstellingtechnologie is een perfecte aanvulling op ons bestaande portfolio van hoge precisie gereedschaphouders, krimp- en balanceertechnologie, waardoor wij een totaalsysteemaanbieder voor gereedschapsbeheer rond de machine zijn geworden.“

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven