Haas stilt bij Weistec honger AMG naar snelheid • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haas stilt bij Weistec honger AMG naar snelheid

Weistec zet een draaimachine Haas ST-30 in voor componenten voor de racesport (foto's: Haas)

Weistec Engineering is gevestigd in Santa Ana, Californië. Michael Weiss en Steve Atneyel, de twee eigenaars, richtten het bedrijf op om hun honger naar snelheid en die van andere Mercedes-AMG-eigenaars te stillen. “Ik heb een achtergrond in de machinebouw”, legt Weiss uit, technisch directeur van het bedrijf. “ Hoewel we werkten aan Amerikaanse auto’s, meestal Mustangs, reden we privé met Mercedessen. Wij maken performanceproducten voor montage in Mercedes-AMG’s”.

Dnk daarbij aan superchargerupgrades, turboladerupgrades, uitlaatsystemen, transmissies, ECU-tuningoplossingen, aandrijflijnen – alles wat voor meer vermogen en betere rijeigenschappen zorgt. Weistec maakt zijn producten specifiek voor het E 55 AMG-model met de M 113 K-motor, het SLS AMG-model met de M 159-motor en de “63” AMG-modellen, zoals de CL 63 AMG en de E 63 AMG – met M 156- en M 157-motoren. Zo wordt voor de Weistec-superchargers gebruikgemaakt van hoogwaardige gietstukken.

Weistec levert o.a. turbo-opladers voor de 6,3 liter motor van AMG
Weistec levert o.a. turbo-opladers voor de 6,3 liter motor van AMG

De racemotorsuperchargers van Weistec produceren meer dan 30 psi (2,07 bar) laaddruk bij toerentallen van meer dan 30.000 1/min.  De onderdelen worden verspaand op CNC-gestuurde Haas VM-3, een verticaal bewerkingscentrum voor matrijzenbouw, en CNC-gestuurde Haas ST-30-draaimachine. In ons land worden de machines van Haas op de markt gebracht door Landré.

Lees meer in het toepassingsverhaal van Haas hieronder:

— Toepassingsartikel Haas Mercedes AMG

 

Supercharged door Weistec
Supercharged door Weistec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven