Haas F1 Team rectificeert onderdelen bij lokale Haas-dealer • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haas F1 Team rectificeert onderdelen bij lokale Haas-dealer

Doppen van de moeraanzetters voor de Formule 1 auto van Haas (foto: Haas)

Eind februari kreeg de lokale Haas-dealer (Hitec Máquinas CNC SL) in Barcelona (ES) een verzoek van het Haas F1 Team, dat toen de nieuwe VF-16 F1-auto aan het testen was op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Om pitstopoefeningen mogelijk te maken, waren er een aantal aanpassingen nodig aan de doppen voor de moeraanzetters voor bandenwissels en andere pituitrusting. “Er waren ook enkele componenten die we wilden laten maken in verband met de wielmoeren op de racewagen”, aldus een woordvoerder van het team.

De Haas-dealer gebruikte een UMC-750 vijfassig verticaal bewerkingscentrum, een ST-30 CNC-draaimachine en een VF-2 verticaal bewerkingscentrum om de vereiste componenten aan te passen en te maken. Het ging om in totaal acht verschillende onderdelen met verschillende seriegroottes. “Haas Automation is meer dan alleen maar een sponsor”, zei Guenther Steiner, team principal van het F1 Team. “De lokale HFO (Haas Factory Outlet) hier in Barcelona wist snel professionals aan het werk te zetten om de nodige onderdelen te maken en aan te passen. Doordat we een beroep kunnen doen op Haas Automation en zijn partners, verlopen onze activiteiten efficiënt.”

24/7

Andreas Le Noir is mede-eigenaar van Hitec Máquinas CNC SL: “We waren blij om het F1 Team te kunnen helpen voor de tests in Barcelona door een aantal belangrijke onderdelen te maken en aan te passen voor hun wagen en pituitrusting. De uitdaging bestond erin om snel het materiaal en de gereedschappen te vinden en de onderdelen zo snel mogelijk te leveren”, zei hij. “We hebben zelfs’s nachts nog onderdelen geleverd. F1-teams zijn 24 uur per dag druk in de weer. Onze toepassingsspecialisten gingen graag de uitdaging aan om in een korte tijd de onderdelen klaar te krijgen.”

Haas Factory Outlet

Wereldwijd zijn er 170 Haas Factory Outlets. Dat zorgt ervoor dat klanten, waar ze ook gevestigd zijn, zeker zijn van een goede service, inclusief levering van onderdelen de volgende dag. In Nederland brengt Landré uit Vianen de machines van Haas op de markt

Eén reactie op “Haas F1 Team rectificeert onderdelen bij lokale Haas-dealer

  • Nico

    Kan me haas(t) niet voorstellen dat er na een zeer lange voorbereiding tot toetreding tot de F1 nog vlug even bij de dealer om de hoek wat onderdelen gemaakt en aangepast moeten worden. Deze worden meestal uit zeer exotische materialen gemaakt en kan uit eigen ervaring zeggen dat die meestal niet gemakkelijk en snel verkrijgbaar zijn. Leuk verhaal maar niet echt geloofwaardig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven