Goed lasbare koud- en warmgewalste profielen Tata Steel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Goed lasbare koud- en warmgewalste profielen Tata Steel

De Hybox TT koudgevormde profielen van Tata Steel zijn goed lasbaar (foto: Tim Wentink)

Tata Steel presenteerde onlangs een uitbreiding van de koud gevormde Hybox kokerprofielen. Hybox TT is een nieuw hoge sterkte profiel met kleinere concaviteit en convexiteit toleranties, verbeterde rechtheid, nauwkeurigere hoekradii en buitenafmetingen.

De profielen bevatten een laag koolstofgehalte en kunnen goed toegepast worden in sectoren waar veel geautomatiseerd lassen wordt toegepast. Door de eigenschappen van het materiaal kan het goed en betrouwbaar in een constante kwaliteit gelast worden. Dit bespaart tijd omdat de parameters van de lasmachines niet aangepast hoeven te worden bij verschillende batches. Hybox TT is beschikbaar in een rekgrensbereik van 355 MPa tot 500 MPa, in de maten 100 mm x 100 mm x 3 mm tot 250 mm x 250 mm x 12,5 mm (HxBxWanddikte) en zowel in vierkante als rechthoekige profielen. De hoge rekgrens maakt deze profielen geschikt voor bijvoorbeeld toepassingen in de agrarische sector waar voertuigen zware ladingen over een lang werkbereik moeten vervoeren. Door de mechanische eigenschappen van het materiaal kan er lichter geconstrueerd worden.

Celsius kokerprofiel

Naast nieuws op het gebied van koud gevormde profielen presenteerde Tata Steel ook een warmgewalste noviteit. Zo is de oppervlaktekwaliteit van het Celsius kokerprofiel portfolio verder verbeterd. Het proces is geoptimaliseerd om een schone, gladde afwerking te verkrijgen. De fijnkorrelige spanningsvrije profielen van Celsius 420 zijn ontwikkeld om het gewicht van mechanische toepassingen te verlagen. In vergelijking met Celsius 355 is Celsius 420  17 procent lichter en heeft het materiaal een hoge rekgrens van 420 MPa. De kokerprofielen kunnen daarom goed toegepast worden in kritische constructies voor industriële-, agrarische-, voertuig- en bouwtoepassingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven